Ελλάδα

Μια συνηθισμένη χιονόπτωση έβγαλε στην επιφάνεια τα προβλήματα του κρατικού μηχανισμού

Το στοίχημα της καθημερινότητας μάλλον ακόμα δεν μπορεί να το κερδίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και κυρίως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς η «Ζηνοβία» επανέφερε στην επιφάνεια τα χρονίζοντα προβλήματα του κρατικού μηχανισμού, από τα πιο εύκολα, μέχρι τα πιο δύσκολα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και στην συνέχεια η καρατόμηση του Διοικητή της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, ως εξιλαστήριο θύμα της κατάστασης που δημιουργήθηκε, μάλλον αναδεικνύει το έλλειμμα του κρατικού μηχανισμού, παρά το διορθώνει.

Εδώ και δυο ημέρες που τα καταστήματα είναι ανοικτά λόγω των εορτών, αλλά και η επίσκεψη της «Ζηνοβίας» μετέτρεψαν τους γιορτινούς δρόμους της πρωτεύουσας σε κολαστήριο, καθώς η Τροχαία ήταν απούσα, κυρίως από τους δρόμους της Αθήνας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το χθεσινό στην Λ. Κύμης, όταν πια έκλεισαν τα καταστήματα και κυρίως αυτά στο γνωστό εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου, όπου η λεωφόρος Κύμης μετά τις 20:00 το βράδυ είχε μετατραπεί σ’ ένα ακίνητο σιδερένιο ποτάμι.

Από την συμβολή της Λ. Κύμης με την οδό Κασταμονής, μέχρι και το άλσος Γαλατσίου, μια διαδρομή που υπό κανονικές συνθήκες είναι μόλις πέντε λεπτά το πολύ, ήθελες κάτι παραπάνω από μια ώρα για να φτάσεις στο ύψος του άλσους. Και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει ίχνος τροχονόμου για να δώσει προτεραιότητα.

Οι δηλώσεις για την ανομία και την φουλ λειτουργία της κρατικής μηχανής, μάλλον εξαντλούνται στα Εξάρχεια και τις καταλήψεις, την ώρα που η εγκληματικότητα καλπάζει, ενώ μια συνηθισμένη χιονόπτωση βυθίζει την Εθνική Οδό, την Τροχαία, αλλά και την ιδιωτική Εταιρεία που διαχειρίζεται το οδικό δίκτυο, σε μερικούς πόντους χιόνι.

Από την άλλη πλευρά σε αυτό το εκρηκτικό μείγμα έρχεται να προστεθεί και η νοοτροπία του νεοέλληνα που βλέπει πολύ φυσιολογικό να ταξιδέψει στην Εθνική Οδό χωρίς αλυσίδες και όταν τα βρει «σκούρα» να μπει στην ΛΕΑ για να συντελεστεί το εγχείρημα της νοοτροπίας του, που μάλλον ουδεμία σχέση έχει με την κοινωνικότητα και την προσωπική ευθύνη.

Η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας για άλλη μια φορά εξέθεσε τόσο τον κρατικό μηχανισμό, όσο και την ιδιωτική εταιρία διαχείρισης της Οδού και παράλληλα ξεγύμνωσε για άλλη μια φορά την νοοτροπία του νεοέλληνα και κυρίως την ανευθυνότητα του απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

Στο ίδιο έργο θεατές

Η Τροχαία ήταν απροετοίμαστη μπροστά στην «Ζηνοβία», η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τη Δευτέρα απλά υποδέχονταν τον πρωθυπουργό στην τελετή για τους νέους αστυνομικούς, ενώ η εταιρεία διαχείρισης της Νέας Εθνικής Οδού δεν είχε φροντίσει να υπάρχει διάταξη και διασπορά δυνάμεων ώστε η Οδός να παραμείνει στην κυκλοφορία.

Η Τροχαία αυτοκινητόδρομων, χέρι χέρι με την ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης της Οδού δεν μπόρεσαν να δώσουν λύσεις στην κυκλοφορία και μάλιστα σε μια συνηθισμένη χιονόπτωση όπως άλλωστε υποστηρίζουν οι μετεωρολόγοι, με αποτέλεσμα να γίνουμε εκ νέου στο ίδιο έργο θεατές.

Κύριοι… το στοίχημα της καθημερινότητας φαίνεται πως χάνεται μέσα σε ατέρμονες δηλώσεις για κανονικότητα και ανομία που εκπορεύεται εν πολλοίς από την πλατεία Εξαρχείων και τις εκκενώσεις των καταλήψεων όπως ισχυρίζεστε, την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας βασανίζονταν στην κλειστή Εθνική Οδό.

Και όχι μόνο αυτό. Η εγκληματικότητα ήδη χτυπά κόκκινο σε πολλές περιοχές της Αττικής. Μόλις την Κυριακή στην περιοχή του Γκύζη ένας συνάνθρωπος μας έπεφτε θύμα ληστών, οι οποίοι τον τραυμάτισαν θανάσιμα μέσα στο ίδιο του το σπίτι για να του αρπάξουν τις εισπράξεις από το βενζινάδικο που διατηρεί στην Λ. Αλεξάνδρας.

Επίσης πριν αναζητήσουμε ευθύνες, όπως διεμήνυσε ο πρωθυπουργός και καλώς το διεμήνυσε, καλό θα είναι όταν περιμένουμε καιρικά φαινόμενα ή κακοκαιρία, να λαμβάνονται από πριν προληπτικά μέτρα και όχι στην συνέχεια να αναζητούνται ευθύνες… ή μετάθεση ευθυνών, προκειμένου να δούμε τι πήγε στραβά. Έτσι τουλάχιστον ορίζεται το επιτελικό κράτος που ευαγγελίζεται ο πρωθυπουργός.

Καλές οι δηλώσεις, οι χειραψίες και τα μεγάλα λόγια, αλλά μια κυβέρνηση κάνει την διαφορά με τα έργα και όχι με τα λόγια ή τις ανούσιες καρατομήσεις, σε μια προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Μαχαιριές στην καρδιά είχαν μητέρα και γιος – Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση των θυμάτων
Στη σορό της 54χρονης εντοπίστηκαν συνολικά 43 μαχαιριές, ενώ στο σώμα του 26χρονου διαπιστώθηκε τραύμα από όπλο τύπου φλόμπερ στον κρόταφο και πέντε μαχαιριές
Τα δυο θύματα της δολοφονίας στο Αίγιο
Η στιγμή που νεαρός εισβάλλει σε σπίτι ηλικιωμένης στο Μενίδι προσποιούμενος τεχνικό ρεύματος και ψάχνει για χρήματα
Ο νεαρός φαίνεται να κινείται από δωμάτιο σε δωμάτιο, ανοίγει πόρτες και εξερευνά τους χώρους του σπιτιού, ενώ η ηλικιωμένη τον καθοδηγεί χωρίς να γνωρίζει ότι ο τεχνικός «μαϊμού» ψάχνει χρήματα και τιμαλφή
Μενίδι
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Την αποφυλάκισή του θα ζητήσει ο 65χρονος Ιταλός – «Η Μαρία σκότωσε τον Ολύμπιο και μετά αυτοτραυματίστηκε»
Στις επόμενες 10 μέρες, οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ιταλού θα ζητήσουν αντικατάσταση των περιοριστικών όρων, και να αφεθεί ελεύθερος μέχρι να ανοίξουν οι ιατρικοί φάκελοι των θυμάτων
Ο 65χρονος Ιταλός σύντροφος της 54χρονης στο Αίγιο
6
Κύκλωμα αναβολικών: Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου και εργαστηρίου – Επιμένει ότι όλα ήταν νόμιμα
Ο 51χρονος αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι το εργαστήριο παρασκευής αναβολικών στο Χαλάνδρι είχε νόμιμη δραστηριότητα
Τα ευρήματα στο φαρμακείο στο Χαλάνδρι