Ελλάδα

Μίκης Θεοδωράκης: Αποχαιρετιστήριο κονσέρτο από το κελί του στον Ωρωπό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη στη Μητρόπολη Αθηνών. Συγκινητική ήταν η προσέλευση του κόσμου κατά την πρώτη μέρα, καθώς πλήθος κόσμου που μεγάλωσε με τα τραγούδια του στήθηκε στην ουρά για να αποχαιρετήσει τον μεγάλο έλληνα μουσουργό.

Το φέρετρο του Μίκη Θεοδωράκη συνόδευε στη Μητρόπολη ο γιος του, Γιώργος, με την κόρη του Μυρτώ, ο Άγγελος, εγγονός του Μίκη με τον πατέρα του, Δημήτρη Παπαγγελίδη.

Από νωρίς απλοί πολίτες στάθηκαν να χαιρετήσουν τον Μίκη με λουλούδια και τραγούδια φωνάζοντας «Αθάνατος».

Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που αποχαιρετούν τον συνθέτη της Ελλάδας με το δικό τους τρόπο. Ο Δήμος Ωρωπού σε συνεργασία με τον μουσικό Γιάννη Τούσια παρουσίασε ένα συγκλονιστικό κονσέρτο από το κελί του Μίκη Θεοδωράκη στις φυλακές Ωρωπού.

Μάλιστα, το κανάλι Up Stories κατέγραψε πλάνα από τις παλιές φυλακές του Ωρωπού στις οποίες βρέθηκε ως κρατούμενος της Χούντας, τόσο ο Μίκης Θεοδωράκης, όσο ο Μανώλης Γλέζος και ο Ανδρέας Λεντάκης.

Υπενθυμίζεται πως ο Μίκης Θεοδωράκης βρέθηκε φυλακισμένος στον Ωρωπό στις 19 Οκτωβρίου 1969 και έμεινε εκεί μέχρι τις 13 Απριλίου 1970. Κατά την παραμονή στις φυλακές είχε δημιουργηθεί υπέρ της αποφυλάκισης του παγκόσμιο κίνημα που πίεζε του συνταγματάρχες για την απελευθέρωση του.

Στο κελί των φυλακών Ωρωπού εμπνεύστηκε πολλές δημιουργίες του και μεταξύ άλλων το θρυλικό τραγούδι «κι εσύ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς τον Ωρωπό, μην ξεχνάς τον φασισμό».

Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα στον μεγάλο Μίκη από τις 10.00 το πρωί ως τις 7.00 το απόγευμα, ενώ την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι πολίτες θα μπορούν να τον αποχαιρετήσουν. Θα ακολουθήσει στις 3.00 το μεσημέρι η τελετή αποχαιρετισμού.

Υπενθυμίζεται πως έχει δημιουργηθεί εμπλοκή με τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη, την ώρα που ο ίδιος είχε αφήσει σαφείς οδηγίες για την κηδεία του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τελευταίο αντίο για τον δικηγόρο Σταύρο Γεωργίου που δολοφόνησαν στο γραφείο του – Τραγικές φιγούρες οι δύο κόρες του
Η κηδεία του δικηγόρου Σταύρου Γεωργίου τελέστηκε στο Γ' Νεκροταφείο Αθηνών στη Νίκαια κα για την δολοφονία του έχει συλληφθεί ένας 28χρονος Αιγύπτιος
Σταύρος Γεωργίου
Οι ελληνικοί Patriot στη Σαουδική Αραβία κατέρριψαν και drone των Χούθι της Υεμένης, μετά την αναχαίτιση των 2 πυραύλων
Η νέα αυτή επιχείρηση ακολούθησε την επιτυχή αντιμετώπιση προηγούμενης επίθεσης, κατά την οποία οι ελληνικοί Patriot είχαν αναχαιτίσει δύο βαλλιστικούς πυραύλους
Patriot 9
Βαριές κατηγορίες κατά του 28χρονου που ξυλοκόπησε τη σύντροφό του στην Καλλιθέα και έχασε το έμβρυο της
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και διακοπή κύησης, με βάση και τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που έχουν διαβιβαστεί στις αρμόδιες αρχές
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
Πανελλαδικές 2026 – Φανή Λιναρδοπούλου: Το κορίτσι που γύρισε ταινία με ένα κινητό και τελικά επέλεξε το όνειρό του από το Νο-1 στο ΕΚΠΑ Θεατρολογίας
Η πρωταγωνίστρια της «NEKYIA» θα μπορούσε να επιλέξει έναν πιο «ασφαλή» δρόμο - Προτίμησε εκείνον που ονειρευόταν από παιδί
Φανή Λιναρδοπούλου