Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Μίκης Θεοδωράκης: Με επιστολή από το 2013 είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί στον Γαλατά Χανίων

Μίκης Θεοδωράκης: Με επιστολή από το 2013 είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί στον Γαλατά Χανίων
ΑΠΕ ΜΠΕ

Επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη από το 2013 με την τελευταία επιθυμία του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη. Το έγγραφο αναφέρει ότι ο Μίκης επιθυμεί να ταφεί στη γενέτειρα του πατέρα του, τον Γαλατά Χανίων.

Στην επιστολή του προς τον τότε (2013) δήμαρχο Χανίων, τον αείμνηστο Μανώλη Σκουλάκη, ο Μίκης Θεοδωράκης ζητούσε τη συνδρομή του στην υλοποίηση της επιθυμίας του να ταφεί στον Γαλατά Χανίων.

Όπως σημειώνει μάλιστα το Zarpanews, ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει στην επιστολή ότι η οικογένειά του είναι αντίθετη, επισημαίνει, όμως, ότι είναι δικαίωμά του να αποφασίσει εκείνος για την τύχη του σώματός του.

Την αποκάλυψη της επιστολής έκανε νωρίτερα την Παρασκευή (03.09.2021) ο νυν δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Σημανδηράκης, με έμμεσο πια τρόπο επιφορτίστηκε έτσι από τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη να φέρει εις πέρας την επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη.

Τόνισε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να δημοσιοποιήσει την επιστολή, με απόλυτο σεβασμό στην οικογένεια και τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη.

Click4more: Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Δείτε την επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη με ημερομηνία 05.02.2013 προς τον τότε δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις