Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Βαλεντίν: Ποινική δίωξη στον πατέρα της 7χρονης! Η μητέρα της την έβγαλε από την Ελλάδα;

Βαλεντίν

Το θρίλερ γύρω από την εξαφάνιση και την εμφάνιση της 7χρονης Βαλεντίν συνεχίζεται. Με εξετάσεις DNA θα επιβεβαιωθούν ή θα διαψευστούν οι ισχυρισμοί της γυναίκας που λέει ότι είναι μητέρα της! Μέχρι σήμερα πιστευόταν ότι είναι νεκρή!

Περιπλέκεται η κατάσταση με την εξαφάνιση της μικρής Βαλεντίν, μετά την εμφάνιση στην Γαλλία και συγκεκριμένα στην Λυών, μιας γυναίκας που υποστηρίζει πως είναι η μητέρα της. Το μυστήριο πυκνώνει, καθώς ο πατέρας της Βαλεντίν έχει δηλώσει στις Ελληνικές Αρχές πως η μητέρα του παιδιού έχει πεθάνει, στο Κονγκό.

Ποινική δίωξη στον πατέρα!

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του πατέρα της μικρής Βαλεντίν και ενός ακόμα εκ των επτά συλληφθέντων για το αδίκημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα. Επίσης, κατηγορείται για τα πλημμελήματα της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις αρχές.

Κατά πληροφορίες, ο πατέρας υποστήριξε πως τον Μάρτιο του 2019 ταξίδεψε στη Γαλλία και συνάντησε τη βιολογική μητέρα του παιδιού. Εκεί, εκείνη, φέρεται να ανέφερε πως του ζήτησε και κανόνισε τη μεταφορά του παιδιού στη Γαλλία.

«Το έμαθα ότι η γυναίκα μου ζει και αποφάσισα το Μάρτιο του 19 να ταξιδέψω στη Γαλλία για να τη συναντήσω. Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου. Δεν μπορούσα να μεγαλώσω μονός μου ένα κοριτσάκι» φέρεται να ανέφερε ο πατέρας. Το παιδί όπως ανέφερε ταξίδεψε στις 21 Δεκεμβρίου 2019 στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη Λιόν με συνοδό φίλη φίλης του και νόμιμο έγγραφο.

Το παιδί γεννήθηκε στο Κογκο και η μητέρα του παιδιού μας παράτησε φέρεται να υποστηρίζει ο πατέρας ο οποίος ανέφερε πως ήρθαν στην Ελλάδα μέσω Αγκόλας, Τουρκίας και στη συνέχεια έφτασαν στη χώρα μας με βάρκα.

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι με την μικρή Βαλεντίν

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι εμφανίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης ένας άνδρας και είπε πως είναι δικηγόρος και εκπροσωπεί την μητέρα της μικρής Βαλεντίν.

Αμέσως από τους αρμοδίους της Πρεσβείας ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα του Saint Etienne κοντά στην Λυών όπου και διαμένει με την θεία της η 7χρονη Βαλεντίν, προκειμένου να διεξαχθεί εκ νέου έρευνα.

Πράγματι οι αστυνομικοί προσήγαγαν στο Τμήμα μια γυναίκα που βρέθηκε στο σπίτι που διαμένει η μικρή και ισχυρίστηκε πως είναι η μητέρα του παιδιού. Μάλιστα, είναι η ίδια που πήγε στην Αθήνα το Δεκέμβριο, προκειμένου να πάρει το παιδί, χρησιμοποιώντας την ταυτότητα και το διαβατήριο της θείας του παιδιού, καθώς η ίδια βρίσκεται παράνομα στην Γαλλία.

Click4More Νέα ανατροπή στην υπόθεση της μικρής Βαλεντίν! Εμφανίστηκε γυναίκα στις γαλλικές αρχές που υποστηρίζει ότι είναι η μητέρα της!

Το παιδί το πήρε χρησιμοποιώντας το διαβατήριο ενός εκ των τριών παιδιών της θείας της Βαλεντίν και βέβαια αδελφής της, καθώς τα παιδιά μοιάζουν όπως βέβαια και οι δυο γυναίκες. Έτσι λοιπόν κατάφερε να ξεγελάσει τις αρχές στα αεροδρόμια Παρισιού και Αθηνών.

Αμέσως μετά την μυστηριώδη εμφάνιση της συγκεκριμένης γυναίκας, οι αστυνομικοί εδώ στην Αθήνα, ρώτησαν σχετικά τον πατέρα της Βαλεντίν για το εάν βρίσκεται τελικά στην ζωή η μητέρα του παιδιού. Δεν πήραν όμως κάποια απάντηση, καθώς ο ίδιος επέλεξε το δικαίωμα της σιωπής. Προκειμένου να διαπιστωθεί ότι ισχύει ο ισχυρισμός της γυναίκας ότι είναι η μητέρα του παιδιού λογικά θα υποβληθούν σε εξετάσεις DNA.

Τι είπε στην κατάθεση του ο πατέρας της Βαλεντίν

“Ήθελα μια καλύτερη ζωή για την κόρη μου. Βασανίστηκα πολύ στο Κονγκό, γιατί απλά συμμετείχα σε μια διαδήλωση. Έτσι αποφάσισα να φύγει η κόρη μου με συγγενείς στην Γαλλία, με πλαστά έγγραφα”.

Αυτά τα λόγια είπε βουρκωμένος στους Αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που κατάφεραν τελικά να του αποσπάσουν την ομολογία, για το που βρίσκεται το παιδί του.

Η έκφραση τέλος καλό όλα καλά, φαίνεται πως ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση της μικρής Βαλεντίν, η οποία πλέον βρίσκεται στην Γαλλία και μάλιστα πηγαίνει και σχολείο προκειμένου να μάθει καλύτερα την Γαλλική γλώσσα.

Click4More Έσπασε και ομολόγησε ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν ότι η μικρή είναι στην Γαλλία! «Ήθελα μια καλύτερη ζωή για το παιδί μου!»

Μάλιστα όταν πια ο πατέρας έσπασε και είπε στους Αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών πως το παιδί του βρίσκεται στην Γαλλία, οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος του ζήτησαν να πραγματοποιήσει βιντεοκλήση ώστε να μιλήσει με την μικρή Βαλεντίν, προκειμένου να πειστούν και οι ίδιοι πως το κοριτσάκι είναι καλά.

Έγινε βιντεοκλήση με την Βαλεντίν!

Πράγματι η κλήση έγινε, χωρίς βέβαια να φαίνονται οι αστυνομικοί, οι οποίοι και κατέγραψαν την συνομιλία, παρακολουθώντας από παράλληλο δωμάτιο, προκειμένου να πειστούν και οι ίδιοι πως το παιδί βρίσκεται σε καλά χέρια.

Οι εισαγγελείς, κατά πληροφορίες, παρακολούθησαν τη βιντεοκλήση του πατέρα με τη Βαλεντίν, οπού το παιδί του ήταν ευδιάθετο, δε φαινόταν φοβισμένο, ενώ δίπλα του ήταν μια γυναίκα που σύμφωνα με τον κατηγορούμενο είναι η μητέρα του παιδιού.

Ο ίδιος φέρεται να κατέθεσε ότι από την ημέρα εξαφάνισης του παιδιού μέχρι και την προσαγωγή του μιλούσε καθημερινά με τη Βαλεντίν ενώ τόνισε πως δεν είχε επικοινωνήσει πρόσφατα με τη μητέρα του παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όσα έχει πει μέχρι τώρα είναι σε κάποιες περιπτώσεις αντιφατικά και ασυνάρτητα. Ο ίδιος μιλώντας πάντως λίγο νωρίτερα με δημοσιογράφους υποστήριξε ότι δε γνώριζε αρχικά ότι η μητέρα του παιδιού ζει.

«Φοβόμουν την φυλακή. Βασανίστηκα άγρια στις φυλακές στο Κονγκό και δεν ήθελα πάλι να καταλήξω εκεί. Φοβόμουν πως δεν θα γίνει δεκτό το αίτημα ασύλου και θα επέστρεφα με το παιδί μου στην κόλαση. Έτσι αποφάσισα, να δώσω το παιδί στην θεία του στην Γαλλία όπου θα πήγαινα και εγώ στην συνέχεια. Δήλωσα την εξαφάνιση γιατί φοβόμουν λόγω της παράνομης πράξης μου πως θα ξαναπάω φυλακή»,  είναι τα λόγια του πατέρα αλλά μετά και τις τελευταίες εξελίξεις η υπόθεση δείχνει ότι δεν έχει κλείσει οριστικά.

Οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες κατηγορούνται και για το πλημμέλημα της παράνομης παραχώρησης διαμονής. Και οι επτά παραπέμφθηκαν στον 12ο τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να λάβουν προθεσμία.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις