Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Μίμης Ανδρουλάκης: «Ο Ανδρέας Πανανδρέου “αρπάχτηκε” από τη Δήμητρα Λιάνη όταν κατάλαβε ότι έρχεται το τέλος»

Μίμης Ανδρουλάκης: «Ο Ανδρέας Πανανδρέου “αρπάχτηκε” από τη Δήμητρα Λιάνη όταν κατάλαβε ότι έρχεται το τέλος»
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Ο άλλοτε βουλευτής, Μίμης Ανδρουλάκης έκανε αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου και τη σχέση του με την Δήμητρα Λιάνη και τόνισε ότι ο αείμνηστος πρώην πρωθυπουργός «αρπάχτηκε» πάνω της όταν κατάλαβε ότι έρχεται το τέλος της ζωής του.

Ο Μίμης Ανδρουλάκης σχολίασε και το περίφημο νεύμα που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου στην Δήμητρα Λιάνη στην επιστροφή του στη Αθήνα από το Χέρφιλντ, μετά την εγχείρηση καρδιάς στην οποία είχε υποβληθεί.

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου, αν είχες δει στα νιάτα του, τον τρόπο που επικοινωνούσε με τον κόσμο, δημιουργούσε μια μέθη. Η διαφορά είναι ότι το “ποτό” που έδινε στον κόσμο, το έπινε και ο ίδιος. Η ταύτισή του, ήταν πραγματική. Είχε όμως και μια εσωτερική ασυνέπεια που πρέπει να την καταλάβουμε», είπε ο Μίμης Ανδρουλάκης μιλώντας σήμερα στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Στούντιο 4».

«Είχε εσωτερικές, άλυτες αντιφάσεις, από την προηγούμενή του ζωή, τις οποίες δεν μπόρεσε να επιλύσει πριν ανέβει στην κορυφή. Αυτές οι αντιφάσεις βγαίνανε με διάφορους τρόπους», συνέχισε.

«Ήταν νεύμα προς τη ζωή»

Εκεί θυμήθηκε το νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου στην Δήμητρα Λιάνη στις 22 Οκτωβρίου του 1988. Ο αείμνηστος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ μόλις είχε γυρίσει στην Αθήνα από το Χέρφιλντ, όπου έκανε εγχείρηση καρδιάς. Μαζί του ήταν και η Δήμητρα Λιάνη, με την οποία είχε ήδη σχέση.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατεβαίνοντας από τη σκάλα του αεροπλάνου, έκανε νεύμα στην Δήμητρα Λιάνη να κατέβει μαζί του… συστήνοντας την και επίσημα για πρώτη φορά στον λαό ως την αγαπημένη του.

 

 

«Αυτή τη φοβερή σκηνή που όλοι λένε, με το νεύμα στη Δήμητρα Λιάνη, αυτό το νεύμα δεν ήταν μόνο απέναντι στη Δήμητρα, αλλά ένα νεύμα προς τη ζωή, νεύμα έναντι του θανάτου», είπε ο Μίμης Ανδρουλάκης.

«Ήταν ο έρωτας σαν άμυνα προς τον θάνατο. Έτσι αρπάχτηκε ο Ανδρέας από τη Δήμητρα την περίοδο που άρχισε να διαισθάνεται ότι επέρχεται το τέλος», κατέληξε ο πολιτικός.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις