Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Μην με εγκαταλείψετε εδώ”! Η 19χρονη που κρατείται στο Χονγκ Κονγκ είδε τους γονείς της

19χρονη

Για την νεαρή Ειρήνη που κρατείται στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ από τη στιγμή που εντοπίστηκε στις αποσκευές της μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

Ο γνωστός δικηγόρος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε η -20χρονη πλέον- Ειρήνη με τους γονείς της στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ.

“Η πρώτη συνάντηση ήταν πολύ δύσκολη. Τους κοιτούσε με απλανές βλέμμα πίσω από το τζάμι… Την είδαν τέσσερις φορές, μισή ώρα κάθε φορά. Έκλαιγε κάθε μέρα. Επανέλαβε στους γονείς της ότι είναι αθώα. Είπε στον πατέρα της ότι δεν επρόκειτο ποτέ να μεταφέρει ναρκωτικά.
Η δεύτερη κουβέντα που είπε στους γονείς ήταν “σας παρακαλώ μην με εγκαταλείψετε εδώ”. Ήταν σημαντικό ότι τους είδε. Παρακάλεσε τον πατέρα της να προσπαθήσει να ξαναπάει να την δει…”.

Ακούστε όσα είπε στον ΑΝΤ1 ο Σάκης Κεχαγιόγλου

Η σύλληψη

Η κοπέλα συνελήφθη στις 20 Νοεμβρίου 2017, στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Σε έλεγχο ρουτίνας από την αστυνομία, στο σακίδιο της βρέθηκε μια κρυφή θήκη. Εκεί είχε κρύψει το μοντέλο έναν καφέ φάκελο με τα 2,6 κιλά κοκαΐνη.

Αμέσως, οι αρχές τη συνέλαβαν. Μάλιστα, η στιγμή της σύλληψής της έχει καταγραφεί σε video. Οι αστυνομικοί της φόρεσαν μαύρη κουκούλα στο κεφάλι για να μην φανεί το πρόσωπό της και την πήραν με χειροπέδες στα χέρια.

Η αξία της κοκαΐνης που μετέφερε η νεαρή Ελληνίδα είναι, σύμφωνα με τα κινέζικα ΜΜΕ, 2,4 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (σ.σ. 300.000 δολάρια ΗΠΑ).

Η στιγμή της σύλληψης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις