Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μίνα Γκάγκα: Φοβόμαστε έκρηξη κρουσμάτων, τα πράγματα δεν είναι καλά

Μίνα Γκάγκα: Φοβόμαστε έκρηξη κρουσμάτων, τα πράγματα δεν είναι καλά

Πιο άμεσα δεν θα μπορούσε να το θέσει η Μίνα Γκάγκα: έκρηξη κρουσμάτων ακόμη μεγαλύτερη από αυτή των τελευταίων ημερών, δεν αποκλείεται.

«Όλοι φοβόμαστε έκρηξη κρουσμάτων. Και το αναρωτιόμαστε και το φοβόμαστε. Δεν υπάρχει τρόπος να το προβλέψουμε αλλά φαίνεται ότι τα πράγματα δεν είναι καλά» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (03.11.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα, στη Βόρεια Μακεδονία και τη Θράκη υπάρχουν λίγα κρεβάτια για ασθενείς Covid19, σημείωσε η Μίνα Γκάγκα. «Οι ανάγκες, μας κάνουν να μετατρέπουμε το σύστημα και το ιδιωτικό και το δημόσιο. Είναι σημαντικό να το προλάβουμε».

Σε ερώτηση αν τα μέτρα που πάρθηκαν θα μπορούν να προλάβουν μια ενδεχόμενη επιδείνωση απάντησε: «Για να προλάβουμε κάτι, πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί», συνέχισε προσθέτοντας ότι «ό,τι μέτρα και να βάλουμε εάν ο καθένας από εμάς δεν προσέξει δεν θα έχουμε το αναμενόμενο αποτέλεσμα». 

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν θα χρειαστούν περιοριστικά μέτρα γιατί όπως εξήγησε και στις κοινότητες με χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού έχουμε πάνω – κάτω ένα 50% εμβολιασμού.

Για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για τους ανεμβολίαστους, η Μίνα Γκάγκα επισήμανε ακόμη ότι οι στόχοι είναι να είμαστε προσεκτικοί όλοι και το δεύτερο όπου υπάρχει χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα και νοσηλείες αλλά και θανάτους. 

«Καθημερινά η επιτήρηση και των νοσηλείων και των ΜΕΘ και των θανάτων δείχνει ότι η μεγάλη μάζα των ασθενών που νοσηλεύονται και αυτοί που χάνουν την ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι», τόνισε.

Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα, να προσέχουμε τις επαφές, να φοράμε μάσκα και να εμβολιαστούμε. «Όχι μόνο να εμβολιαστούμε για πρώτη φορά. Αλλά και όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο, να κάνουν την τρίτη δόση».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις