Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Μινιόν: Τι σημαίνει το όνομα του πολυκαταστήματος της Αθήνας και πώς ξεκίνησαν όλα

Μινιόν: Τι σημαίνει το όνομα του πολυκαταστήματος της Αθήνας και πώς ξεκίνησαν όλα

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν το Μινιόν. Και όσοι το πρόλαβαν ήταν πολύ τυχεροί. «Οι μισοί Έλληνες πέρασαν από το μαγαζί μου, για να μην πω όλοι.

Πολλές φορές καθόμουν σαν τον John Wanamaker στην πόρτα και τους καλημέριζα, τους κοίταζα στα μάτια -οι πλείστοι με ξέρανε- και κάναμε και από ένα νόημα.

Ήταν δουλειά αυτό που έκανα, δεν το έκανα για να χασομερήσω, ήταν μέρος του έργου μου». Η παραπάνω φράση του Ιωάννη Γεωργακά σε μια συνέντευξή του, ιδρυτή του Μινιόν συμπυκνώνει την εμπορική φιλοσοφία και τη σφραγίδα ενός δαιμόνιου Έλληνα επιχειρηματία.

Το πιο επιτυχημένο πολυκατάστημα στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, αυτό που άνοιξε το δρόμο για αυτές τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ήταν το δημιούργημα ενός φτωχού χωριατόπαιδου, το οποίο μετουσιώθηκε σε μια από τις πλέον εμβληματικές επιχειρηματικές φυσιογνωμίες της χώρας μας.

Ο Ιωάννης Γεωργακάς γεννήθηκε το 1913 σε ένα χωριό της Ολυμπίας. Παιδί πάμφτωχης οικογένειας, κατέφτασε μόνος του στην Αθήνα στα 13 του χρόνια για να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής του στην πρωτεύουσα εργάστηκε στο μπακάλικο ενός θείου του, στη συνέχεια ως σερβιτόρος στην πλατεία Βάθη, έπειτα σε πρατήριο τσιγάρων αλλά και ως τσιλιαδόρος ενός παπατζή.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις