Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μίνωας 2024: Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση για σεισμό 7,2 Ρίχτερ βόρεια του Ηρακλείου

Μίνωας 2024: Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση για σεισμό 7,2 Ρίχτερ βόρεια του Ηρακλείου
Reuters

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από τη μεγάλη αντισεισμική άσκηση «Μίνωας 2024» που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη με σενάριο σεισμό 7,2 Ρίχτερ σε θαλάσσιο χώρο 30 χιλιόμετρα βόρεια του Ηρακλείου.

Τα σενάρια της άσκησης σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου αφορούσαν κυρίως στις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου, ενώ με την έναρξη, δυο μηνύματα από το 112, εστάλησαν στα κινητά τηλέφωνα πολιτών με διαφορά λίγων λεπτών. Το ένα για την έναρξη της άσκησης και τη σεισμική δόνηση των 7,2 Ρίχτερ και το δεύτερο για τον κίνδυνο πιθανής εκδήλωσης τσουνάμι και ενημέρωσης για απομάκρυνση από σημεία κοντά στις ακτές.

Με την εκδήλωση της σεισμικής δόνησης, ξεκίνησαν εκκενώσεις δημοσίων υπηρεσιών, όπως και κτιρίων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και σχολείων.

Ανάμεσα στα σενάρια της άσκησης για τη δεύτερη μέρα περιλαμβάνονται βλάβες και καταρρεύσεις κτιρίων, κατολισθήσεις , βλάβες σε δίκτυα ύδρευσης, διακοπή ηλεκτροδότησης στην παλιά πόλη, βλάβες σε εγκαταστάσεις του λιμανιού και σε άλλα παραλιακά κτίρια από το τσουνάμι.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων, σε αρχαιολογικούς χώρους όπου δόθηκε εντολή εκκένωσης, αλλά και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.Επίσης σενάρια της άσκησης εκτυλίχτηκαν στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Λινοπεράματων που σύμφωνα με το σενάριο εκδηλώθηκε πυρκαγιά, υπήρξε εγκλωβισμός αλλά και τραυματίες.

Επιπλέον αντίστοιχες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Φράγμα Αποσελέμη, σε χωριά και οικισμούς του Ηρακλείου αλλά και του Λασιθίου,

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις