Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μίνως Κυριακού: Ρίγη συγκίνησης στην κηδεία του πατριάρχη του Ant1 [vid, pics]

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Στον ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας Εκάλης, έγινε στις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης, 04.07.2017, η εξόδιος ακολουθία για τον Μίνωα Κυριακού
– Πέθανε την Κυριακή από ανακοπή καρδιάς
– Σε στενό οικογενειακό κύκλο η ταφή του ισχυρού άνδρα του ΑΝΤ1, με πρόσωπα από τον χώρο της δημοσιογραφίας, της πολιτικής και των τεχνών αποχαιρετούν τον άνθρωπο που δημιούργησε τον ιστορικό τηλεοπτικό σταθμό
– Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Πλήθος κόσμου, μέλη της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, βουλευτές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και σύσσωμη η «τηλεοπτική οικογένεια» του «Αντέννα» αποχαιρέτησαν τον επικεφαλής του ομίλου, Μίνωα Κυριακού, στον ναό της Αγίας Μαρίνας στην Εκάλη.

Για τον επιχειρηματία και τον οραματιστή μίλησε ο νομικός σύμβουλος του ομίλου Κωνσταντίνος Ξυδιάς, ενώ συλλυπητήρια τηλεγραφήματα απέστειλαν ξένες πρεσβείες, αθλητικά στελέχη και στελέχη επιχειρήσεων του εξωτερικού.

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη, ενώ η προσέλευση φίλων και συνεργατών ήταν πραγματικά συγκινητική. Μεταξύ άλλων, στην κηδεία έδωσαν το “παρών” οι: Γιάννης Λατσιος, Λίτσα Πατέρα, Κατερίνα Γκαγκάκη, Στρατής Λιαρέλης, Φάνη-Πάλη Πετραλιά, Νικόλας Βαφειάδης, Σάσα Σταμάτη, Φαίη Σκορδά, Πέτρος Κωστόπουλος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Τέρενς Κουίκ, Γρήγορης Αρναούτογλου, Φώτης Σεργουλόπουλος, Γιάννης Βαρδινογιάννης, Γιάννα Αγγελόπουλου, Βασίλης Λεβέντης, Ηλίας Ψινάκης, Τάσος Αρνιακος, Χάρης Ρώμας, Ηλίας Μαμαλάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Δέσποινα Βανδή, Μελίνα Ασλανίδου, Απόστολος Τζιτζικώστας, Αντώνης Ρέμος, Ελένη Μενεγάκη, Άδωνις Γεωργιάδης, Ευγενία Μανωλιδου, Έλλη Στάη, Δούκισσα Νομικού, Δημήτρης Θεοδωρίδης, Μαρία Χούκλη, Γιώργος Παπαδάκης, Έλλη Κοκκίνου και Γιώργος Πατούλης.

Η στιγμή που το φέρετρο βγαίνει από τον Ιερό Ναό

 

Δείτε εικόνες από το σημείο

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης / Φωτογραφία: Eurokinissi

Η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο πρώην αρχηγός της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης / Φωτογραφία: Eurokinissi

Επιθυμία της οικογένειας Κυριακού ήταν, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν υπέρ του σκοπού των Οργανισμών «ΕΛΕΠΑΠ» και «Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.

Ο Μίνως Κυριακού ήταν από τα ισχυρά πρόσωπα της εγχώριας τηλεοπτικής βιομηχανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδρυτής του ΑΝΤ1 ήταν στο εξοχικό του στον Άγιο Αιμιλιανό όταν αντιμετώπισε πρόβλημα με την υγεία του. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, αλλά έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Ήταν 16:00 το απόγευμα της Κυριακής όταν υπέστη ανακοπή και ο προσωπικός του γιατρός του έδωσε τις πρώτες βοήθειες, χωρίς αποτέλεσμα. Μιάμιση ώρα μετά, μπήκε στην Εντατική του Ιατρικού Κέντρου αλλά κι εκεί δεν κατέστη δυνατό να συνέλθει.

Ποιος ήταν ο Μίνως Κυριακού

Το όνομά του ήταν Μηνάς αλλά όλοι τον γνώριζαν ως Μίνωα. Γεννήθηκε στις 31 Μαΐου του 1942 στον Πόρο. Ασχολήθηκε με τη ναυτιλία και έγινε ένας από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους εφοπλιστές της χώρας.

Ήταν γόνος οικογένειας εφοπλιστών, της οποίας η οικογενειακή ναυτιλιακή επιχείρηση ιδρύθηκε το 1852. Ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας από ηλικία μόλις 17 ετών. Σε ηλικία 23 ετών, το 1965, ίδρυσε την Athenian Tankers και το 1976 ίδρυσε δύο μεγάλες εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών.

Σπούδασε στη Γαλλία και την Ελβετία. Ένας από τους προπάππους του ήταν ο Υδραίος αγωνιστής του ’21 και πολιτικός Δημήτριος Βούλγαρης, που είχε διατελέσει 8 φορές πρωθυπουργός της χώρας. Πρόγονος του ήταν και ο Αλέξανδρος Κορυζής, ο πρωθυπουργός του δεύτερου “Όχι” κατά την περίοδο 1940-1941, ο οποίος αυτοκτόνησε λίγες ημέρες πριν από την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα.
Η δραστηριότητά του στο ναυτιλιακό κλάδο αναπτύχθηκε σημαντικά, ενώ στα τέλη της δεκαετίας του ’80 έκανε το βήμα στο χώρο των μέσων ενημέρωσης. Πρώτα ίδρυσε τον ραδιοφωνικό σταθμό ANT1 FM 97.2 και ένα χρόνο αργότερα βγήκε στον αέρα ο τηλεοπτικός ΑΝΤ1.

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος ιδρύθηκε το 1999, άπλωσε τις δραστηριότητές του πολύ πέρα από την Ελλάδα με τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς, εταιρείες, επενδύσεις και συνεργασίες σε όλο τον κόσμο. Σήμερα δραστηριοποιείται συνολικά σε 12 κλάδους και σε 20 χώρες σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Βόρεια Αμερική, Αυστραλία και Ασία.

Το 1997 ο Μίνωας Κυριακού ανέλαβε την Διοίκηση του Πανελληνίου Γ.Σ. και συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβίωση του διεθνούς αθλητικού μίτινγκ «Τσικλητήρια», το οποίο το 2002 εντάχθηκε στην κατηγορία Super Grand Prix της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού. Παλιός αθλητής του Πανελληνίου ο ίδιος, υπήρξε εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF).

Παράλληλα, ασχολήθηκε με τον πολιτισμό και η καθοριστική του πρωτοβουλία για την έλευση στην Ελλάδα της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, θεωρήθηκε τομή για τα ελληνικά πολιτιστικά δρώμενα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Με πληροφορίες και από ant1news.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε