Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Μήνυση για τα επεισόδια στο τελευταίο συλλαλητήριο από την Παμμακεδονική Συνομοσπονδία!

Μήνυση για τα επεισόδια στο τελευταίο συλλαλητήριο από την Παμμακεδονική Συνομοσπονδία!
φωτογραφία: αρχείο Eurokinissi

Στον Άρειο Πάγο προσέφυγε η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Ελλάδος, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά για όσα έλαβαν χώρα στο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής (20.1.2019).

Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Ελλάδος κάνει λόγο για ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης, υποστηρίζοντας ότι η δράση των κουκουλοφόρων στο περασμένο συλλαλητήριο δεν ήταν τυχαία, αλλά ενταγμένη σε ένα σχέδιο ανωμαλίας για να διαλυθεί η συγκέντρωση.

Η Συνομοσπονδία επιρρίπτει ευθύνες στην αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι το επιχειρησιακό της σχέδιο ήταν εντελώς εσφαλμένο καθώς άφησε τους κουκουλοφόρους να δράσουν ανεξέλεγκτα.

Με τη μηνυτήρια αναφορά ζητείται να διερευνηθούν τα αδικήματα της διέγερσης, πρόκλησης και προσφοράς για την εκτέλεση κακουργήματος, συμμορίας, παράνομης βίας, παράβασης καθήκοντος και άλλα.

Μετά την μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Συνομοσπονδία κατέθεσε αναφορά στον αρχηγό της ΕΛΑΣ ζητώντας να ληφθούν όλα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή και των επόμενων συγκεντρώσεων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις