Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Μήνυση Καμμένου: Ενοχή Κουρτάκη και αθώωση Τζένου πρότεινε ο εισαγγελέας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε μια μαραθώνια συνεδρίαση (σ.σ. έντεκα και πλέον ωρων) η οποία πραγματοποιείται ενώπιον του Β´ Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας πραγματοποιήθηκε η δίκη του εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας “Παραπολιτικά”, Γιάννη Κουρτάκη και του διευθυντή σύνταξης, Παναγιώτη Τζένου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης μετα την μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του υπουργού Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Η μήνυση αφορά σε αναφορές στην ραδιοφωνική εκπομπή των δυο σχετικά με σχέσεις του γιου του κ. Καμμένου (χωρίς να διευκριζεται ποιον απο τους τρεις ανήλικους αφορά) σχετικά με σχέσεις του με τον αναρχικό χώρο, τα Εξάρχεια, παρακρατικούς μηχανισμούς και την Πόλα Ρούπα.

Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατάθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος και η σύζυγος του και δικηγόρος, Έλενα Τζούλη. Και οι δύο, ο κ. Καμμένος και η κυρία Τζούλη έχουν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση εκ μέρους των ανηλίκων παιδιών.

Ο εισαγγελέας ζητά την ενοχή Κουρτάκη…

Ο εισαγγελέας στην αγόρευση του πριν από λίγο ζήτησε την ενοχή του Γιάννη Κουρτάκη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά συρροή και την αθώωση του Παναγιώτη Τζένου.

Όσον αφορά στον Γιάννη Κουρτάκη τόνισε ο εισαγγελέας πως αποδείχθηκε πλήρως η κατηγορία. Αναλύοντας μια προς μια τις φράσεις που χρησιμοποίησε στην εκπομπή του ο εισαγγελέας έκανε λόγο για ψευδές αναφορές.
Συγκεκριμένα για το ζήτημα των παιδίων ανέφερε : “Ο πρώτος κατηγορούμενος αναφέρεται επί λέξει στον γιο του Πάνου Καμμένου. Στοχοποιεί και τα 4 τέκνα του. Το γεγονός οτι ένα ειναι 10 δεν παίζει ρόλο διότι κόσμος δεν γνωρίζει πόσα παιδιά έχει. Από κανένα στοιχείο δεν έχει αποδειχθεί οτι κάποιο απ’ο τα τέκνα του πολιτικως ενάγοντος έχει σχέση με την τρομοκρατία, με τον αντιεξουσιαστικό χώρο κλπ.

Δεν αποδείχθηκε ότι κάποιο από τα ανήλικα τέκνα έχει προβεί σε αξιόποινες πράξεις και συγκεκριμένα φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Αφού δεν αναφέρεται συγκεκριμένο παιδί, στοχοποιούνται όλα τα τέκνα του πολιτικώς ενάγοντος.
Αποδείχθηκε πλήρως η κατηγορία, ότι τέλεσε πράξη συκοφαντικής δυσφήμισης και δεν δημιουργείται αμφιβολία για τον δόλο“.

…και την αθώωση Τζένου

Αντίθετα ζήτησε την αθώωση του Παναγιώτη Τζένου λέγοντας πως οι αναφορές του δεν αποδείχθηκαν ψευδείς.
Νωρίτερα, στο δικαστήριο απολογήθηκε ο ένας από τους δυο κατηγορούμενους δημοσιογράφους για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης Παν. Τζένος, ο οποίος και ήταν παρών στην ακροαματική διαδικασία. Αντίθετα, ο Γιάννης Κουρτάκης εκπροσωπήθηκε από τους συνηγόρους του.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος υποστήριξε πως αυτό που πραγματικά έχει συμβεί είναι ότι η εφημερίδα “Παραπολιτικά” και ο εκδότης της Γιάννης Κουρτάκης έχουν στοχοποιηθεί από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσιογράφο, εκτελεί “σχέδιο για δολοφονία προσωπικοτητας”.

Ανέφερε στην απολογία του ο κ. Τζένος: ” Δεν ξέρω γιατί είμαι εδώ. Με συνέλλαβαν στο γραφείο μου άνδρες του τμήματος εκβιαστών. Εκείνη την ημέρα στο γραφείο μου ήταν και ο ανήλικος γιος μου και είδε να με σέρνουν… Εγώ σε αυτή την εκπομπή είπα πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Ανέφερα μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Καμμένος πήγε στις Άλπεις και ότι αυτό χρειάζεται λεφτά για να το κάνεις. ….Η εκπομπή μας είναι πολιτικού σατυρικού χαρακτήρα …Εγώ προσωπικά ήθελα να κάνω πολιτική κριτική για το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος εμφανίζει μια διγλωσσία. Από τη μία κόπτεται δήθεν για τον ελληνικό λαό και από την άλλη πάει χριστουγεννιάτικες διακοπές στις Άλπεις. Αυτό που ανέφερα για το αλοκόολ, το ούζο, δεν έχει τίποτα το συκοφαντικό. Ο κ. Καμμένος έχει πει πολλά ψέματα, έχουμε το δικαίωμα σαν δημοσιογράφοι να κάνουμε κριτική”.

Οι διάλογοι

Ο κ. Τζένος υποστήριξε ακόμη στην απολογία του, ότι κατά τη διάρκεια της επίμαχης ραδιοφωνικής εκπομπής ο ίδιος δεν έκανε καμία αναφορά στα παιδιά του κ. Καμμένου.

Πρόεδρος: Γνωρίζετε για ποιο από τα παιδιά του κ. Καμμένου μιλούσε ο κ. Κουρτάκης;

Π. Τζένος: Δεν ήξερα για ποιον γιο μιλούσε…Ήταν κάτι που ειπώθηκε εκείνη τη στιγμή…Δεν έχω καμία συμμετοχή σε αυτό. Ξέρω τον Κουρτάκη χρόνια. Έχει ήθος και έχει ενοχληθεί σφόδρα με την πρακτική του κ. Καμμένου να τον παρουσιάζει ως έμπορο ναρκωτικών. Αυτό που κάνει ο κ. Καμμένος λέγεται δολοφονία προσωπικότητας και είναι κάτι που το ξέρει καλά. Εδώ συμβαίνει το αντίθετο. Ο κ. Καμμένος συστηματικά επιτίθεται στην εφημερίδα. Ξέρετε έχω και γω ένα παιδί μικρό και δεν μπορούν να λένε για εμένα ότι είμαι συνεργατης εμπόρου ναρκωτικών και ότι τα παίρνουμε από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Μένω στο ενοίκιο. Είναι δυνατόν να πηγαίνω στο χωριό μου και να μου λένε ότι πήρα 600.000 ευρώ προσωπικά από το ΚΕΛΠΝΟΟ;

Έλενα Τζούλη: Είναι αδίστακτοι, στιγμάτησαν τα παιδιά μου.

Η κατάθεση της Έλενας Τζούλη

Νωρίτερα, στο δικαστήριο κατέθεσε η σύζυγος του κ. Καμμένου, δικηγόρος και πολιτικώς ενάγουσα κ. Έλενα Τζούλη. Στην κατάθεσή της η κ. Τζούλη ανέφερε πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι “επιτίθενται” στην οικογένειά της, καθώς όπως η ίδια υποστήριξε ο Γ. Κουρτάκης είχε απειλήσει στο παρελθόν τον συζύγό της όταν ακείνος έστειλε τη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ στην ΕΣΗΕΑ.

Ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της στο δικαστήριο η κυρία Τζούλη: “Είπαν ότι ο άνδρας μου είναι χρόνια αλκοολικός …Αφήνουν σοβαρές υπόνοιες ότι τα χει πάρει. Και αυτά για να σταματήσουν τον έλεγχο που κάνει για τις σχέσεις του Κουρτάκη με τον Αιμίλιο Κοτσώνη. Να έρθει εδώ ο Κουρτάκης αν φοράει παντελόνια να μου πει τι συμβαίνει ακριβώς με τα παιδιά μου; Μου στιγμάτισαν τα παιδιά μου, έκαναν κακό στην οικογένειά μου. Έχω πλέον τεράστιο πρόβλημα. Τα παιδιά δεν θέλουν να πάνε σχολείο…Αντιμετωπίζω τεράτιο πρόβλημα στην οικογένειά μου εξαιτίας αυτών των αδίστακτων….”.

Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου ενώ τώρα αγορεύουν οι συνήγοροι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε