Ελλάδα

Μισό εισιτήριο θα πληρώνουν οι άνεργοι

Η σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και του υπουργείου Εργασίας για τη δημιουργία του κοινωνικού εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Η σύμβαση, η οποία στην πρωτεύουσα θα γίνει μέσω του ΟΑΣΑ και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, θα επιτρέψει την παροχή δικαιώματος μετακίνησης στο 50% του κόστους σε 261.000 ανέργους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι είναι κάτοχοι ειδικής βεβαίωσης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ και θα δικαιούνται του μειωμένου εισιτηρίου.

Σύμφωνα, πάντως, με πηγές του ΟΑΕΔ θα προηγηθεί μία διαλογή των ανέργων, που θα γίνει με εισοδηματικά κριτήρια.

Οι ευεργετούμενοι της εν λόγω πρωτοβουλίας θα είναι πάνω από 261.000 στις δύο πόλεις.

Ειδικότερα για την Αττική, το πρόγραμμα θα αφορά 83.000 μακροχρόνια ανέργους (αναζητούντες και η μη αναζητούντες εργασία) και 70.000 επιδοτούμενων ανέργων, πλην τουριστικών επαγγελμάτων.

Για τη Θεσσαλονίκη, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μειωμένο εισιτήριο για 70.000 μακροχρόνια ανέργους (αναζητούντες και η μη αναζητούντες εργασία) και 37.000 επιδοτούμενους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θέμα χρόνου η παράδοση των τριών αδελφών για το μακελειό στα Βορίζια - Έρευνες της ΕΛΑΣ σε Ρέθυμνο και Ψηλορείτη
Οι αρχές δεν αποκλείουν να παραδοθούν οι τρεις νεαροί αύριο, μετά την κηδεία της 57χρονης στα Χανιά - Το χρονικό του φονικού, και οι έρευνες της ΕΛΑΣ στα χωριά του Ηρακλείου και τις βουνοκορφές του Ψηλορείτη
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου 12