Ελλάδα

Μισό εκατομμύριο πέρασαν από Τουρκία στην Ελλάδα σε 3 μήνες!

Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο πέρασαν από την Τουρκία στην Ελλάδα 484.000 άτομα, σύμφωνα με τον FRONTEX.

Οι περισσότεροι απ’ αυτούς πήραν το δρόμο των Βαλκανίων για να ανέβουν προς την Κεντρική και τη Βόρεια Ευρώπη.
Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η ροή ήταν τεράστια και τα στοιχεία δείχνουν ότι συνεχίζεται σχεδόν αμείωτη.
Πλέον όμως η Βαλκανική Οδός μεταναστών και προσφύγων έχει κλείσει ερμητικά. Το ποτάμι δεν βρίσκει δίοδο στα βόρεια σύνορα, στην Ειδομένη, και έτσι έχουν εγκλωβιστεί σχεδόν 42.000 άτομα στη χώρα μας.
Από εκείνους που φθάνουν στην Ελλάδα, κυρίως σε νησιά από τις τουρκικές ακτές, το 46% δήλωσαν πως είναι Σύροι και το 28% Αφγανοί, ανέφερε η Frontex.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση της Ειρήνης Μουρτζούκου το 2023 όταν «αναζητούσε απαντήσεις» για το θάνατο των μωρών της
Δύο χρόνια πριν συλληφθεί για το «θρίλερ» της Αμαλιάδας, η Ειρήνη Μουρτζούκου είχε «συστηθεί» στο τηλεοπτικό κοινό ως η μητέρα που έχασε δύο μωρά μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο
Ειρήνη Μουρτζούκου: Τι έλεγε στην πρώτη τηλεοπτική εμφάνισή της το 2023