Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Μισθωτήρια ακινήτων: Παράταση έως 31 Ιουλίου

Μισθωτήρια ακινήτων: Παράταση έως 31 Ιουλίου

Παρατάθηκε για ένα μήνα έως τις 31 Ιουλίου η προθεσμία για τη δήλωση από τους ιδιοκτήτες ακινήτων των μισθωτηρίων που έχουν λήξει έως το τέλος Δεκεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, εάν η συμφωνία μίσθωσης ακινήτων που έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά ή έχει κατατεθεί στη ΔΟΥ «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» έχει λυθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, τότε ο εκμισθωτής, με βάση τη νέα προθεσμία, θα πρέπει να δηλώσει την ημερομηνία της λύσης, αλλιώς η συμφωνία της μίσθωσης θεωρείται ότι είναι σε ισχύ.

Ειδικότερα ο εκμισθωτής του ακινήτου θα πρέπει:

  1. Να επισκεφτεί το TAXISnet με τους προσωπικούς του κωδικούς και να επιλέξει το “Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας”.
  2. Να επιλέξει “Επιλογή” όπου εμφανίζεται η φόρμα υποβολής την οποία θα πρέπει να συμπληρώσει και να αναφέρει στο τέλος της σελίδας, δύο επιλογές:
  • αποθήκευση στην περίπτωση που επιθυμείται η αποθήκευση της εργασίας. (Η επιλογή δεν οριστικοποιεί την υποβολή.)
  • οριστικοποίηση. Με την επιλογή αυτή οριστικοποιείται (υποβάλλεται) η δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης και διασφαλίζεται ότι έχει εκπληρωθεί η υποχρέωση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις