Παρασκευή, 19 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Μηταράκης: Κλείνει η δομή του Σκαραμαγκά – «Μειώσαμε 80% τις προσφυγικές ροές»

Μηταράκης: Κλείνει η δομή του Σκαραμαγκά – «Μειώσαμε 80% τις προσφυγικές ροές»
Intime Αρχείο

Κλείσιμο της δομής Σκαραμαγκά τους επόμενους μήνες προανήγγειλε ο υπουργός
Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης. Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε «ότι υπάρχει
τεράστια μείωση των προσφυγικών ροών κατά 80%, έχουν κλείσει ήδη 70 δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα και από 92.000 άτομα που φιλοξενούνταν σε δομές, πλέον μειώθηκαν σε 50.000».

Μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 του Πειραιά ο Νότης Μηταράκης τόνισε πως «πλέον μιλάμε για ένα θετικό ισοζύγιο στο μεταναστευτικό με περισσότερες αναχωρήσεις από ότι αφίξεις». Όπως σημείωσε «γίνεται προσπάθεια με την Ε.Ε. να βρεθούν μακροχρόνιες λύσεις ώστε η χώρα μας να μην περάσει ξανά αυτά που πέρασε – ειδικά το 2015 – με την πολιτική ανοιχτών συνόρων. Οι κινήσεις της κυβέρνησης ήταν αποφασιστικές και προσεχτικές για να μη διαταράξουμε και δημιουργήσουμε νέες ροές προς τη χώρα μας που δεν έγιναν τους τελευταίους μήνες».

Μηταράκης: Εκατοντάδες συνοριοφύλακες σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, νησιά

Αναφερόμενος σε ενστάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο στη Χίο ξεκαθάρισε ότι
«πρόκειται για αντιδράσεις της τοπικής αντιπολίτευσης, κυρίως κομμάτων της αριστεράς, τα οποία προσπαθούν έμμεσα να ξαναμιλήσουν για μία πολιτική ανοιχτών συνόρων. Εμείς δεν πιστεύουμε σε μία πολιτική ανοιχτών συνόρων και δεν πιστεύουμε ότι η χώρα μας θα πρέπει να είναι η πύλη εισόδου για τους  λαθροδιακινητές για την Ευρώπη».

Παράλληλα ο κ. Μηταράκης μίλησε για την ενίσχυση της ελληνικής αστυνομίας με
εκατοντάδες συνοριοφύλακες στην ανατολική Μακεδονία Θράκη και στα νησιά, τονίζοντας ότι γίνεται μεγάλη επένδυση σε τεχνολογία όπως θερμικές κάμερες, σκάφη, αυτοκίνητα και συστήματα, τα οποία βοηθούν μαζί με τον φράχτη στην καλύτερη επιτήρηση των συνοριακών γραμμών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις