Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος: Ο Αρχιεπίσκοπος αδικήθηκε – Του οφείλουν συγγνώμη οι Ιεράρχες

Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος: Ο Αρχιεπίσκοπος αδικήθηκε – Του οφείλουν συγγνώμη οι Ιεράρχες

Το ρόλο της δυναμικής υπεράσπισης του Αρχιεπισκόπου ανέλαβε σε χθεσινοβραδινή του συνέντευξη ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, κάνοντας μάλιστα λόγο για μια αδικία εις βάρος του Μακαριωτάτου από τους Ιεράρχες που τον εμφάνισαν ως αλαζόνα.

Αναφορικά με τη δήλωση που έκανε ο Αρχιεπίσκοπος την Λιβαδειά ότι θα μιλήσει τελευταίος ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων σημείωσε με νόημα ότι «ως πρόεδρος της Συνόδου δικαιούται να μιλήσει τελευταίος, να συνοψίσει και να πει τι ακριβώς συμβαίνει από την πλευρά την δική του».

Σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει το τοπίο των όσων συνέβησαν στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Ιεραρχίας την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Μάξιμος μιλώντας στην εκπομπή «Η επόμενη ημέρα» και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«έγινε μια αδικία αυτές τις ημέρες. Εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος ως αλαζόνας, ο οποίος δεν άφησε κάποιους Αρχιερείς να μιλήσουν. Αυτό δεν είναι ούτε σωστό, αλλά ούτε δίκαιο!», διευκρινίζοντας έτσι πως κάποιοι αρχιερείς παραβίασαν τον κανονισμό της Συνόδου, καθώς θέλησαν να εκφωνήσουν εισήγηση εκτός ημερησίας διατάξεως.

Διαβάστε περισσότερα στο dogma

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις