Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μιχάλης Κατσουρής: Δύσκολη η εξιχνίαση της δολοφονίας του 29χρονου – Τι προβληματίζει τις Αρχές

Μιχάλης Κατσουρής: Δύσκολη η εξιχνίαση της δολοφονίας του 29χρονου – Τι προβληματίζει τις Αρχές

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έρευνες της Αστυνομίας για να βρεθεί ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας του Μιχάλης Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πηγές της Αστυνομίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, αναφέρουν πως η εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, καθώς τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τα επεισόδια είναι σκοτεινά και δε διακρίνονται πρόσωπα, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει και καμία διάθεση από τους συλληφθέντες να αποκαλύψουν όσα γνωρίζουν.

Αναφορικά με το DNA το οποίο ενδεχομένως να ταυτοποιήσει τον δράστη, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια τονίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να συλλεγεί από τα νύχια του θύματος, ζητώντας μάλιστα αν υπάρχουν άλλα ρούχα του 29χρονου ή αξεσουάρ που φορούσε, στα οποία ίσως να υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα ξένου γενετικού υλικού.

Αστυνομικοί τονίζουν πως πρόκειται για πολύ δύσκολη έρευνα, αφού από τα βίντεο που έχουν καταγράψει το συμβάν, δεν μπορούν να προσδιοριστούν με ακρίβεια πρόσωπα.

Από τις Αρχές, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, γίνεται προσπάθεια απομόνωσης ενόχων, ωστόσο υπογραμμίζεται ότι θα είναι μια μακρόσυρτη διαδικασία.

Έρχονται νέες καρατομήσεις αξιωματικών μετά το φιάσκο της ΕΛΑΣ

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται οι εγκληματικές παραλείψεις και η αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ η οποία, αν και γνώριζε για την έλευση των Κροατών και την επικινδυνότητα του αγώνα μεταξύ ΑΕΚ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ, επέδειξε μηδενικά αντανακλαστικά μένοντας ουσιαστικά άπραγη.

Μετά τις καρατομήσεις των 7 αξιωματικών, ήδη από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΡοΠΟ, Γιάννης Οικονόμου, πληροφορίες του MEGA ανέφεραν ότι ακολουθούν και άλλες έξοδοι ανώτατων αστυνομικών από την ΕΛ.ΑΣ.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο η ΕΔΕ, το τέλος της οποίας θα σημάνει και την έξοδο από την Αστυνομία αξιωματικών, χαμηλόβαθμων και υψηλόβαθμων, που δεν εκτίμησαν σωστά την κατάσταση.
Επιπλέον, στο τραπέζι βρίσκεται και μια δομική αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ με σκοπό στο μέλλον να αποφευχθούν παρόμοια σφάλματα.

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA – Κυβερνητική σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες ΠΑΕ

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, και συμφώνησαν να συναντηθούν την Τετάρτη 16 Αυγούστου στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουν όσα συμβαίνουν στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Μετά τη συνάντησή τους, στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του πρόεδρου της UEFA και αρμόδιων υπουργών, στην οποία έχουν προσκληθεί οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού,ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές, η Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία τονίζει πως βρίσκεται σε διαρκείς επαφές με τις ελληνικές Αρχές, αξιολογεί την κατάσταση και θα πάρει σύντομα αποφάσεις για τα παιχνίδια της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Η ανακοίνωση: «Η UEFA ζήτησε λεπτομερή αναφορά των περιστατικών προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν τα κατάλληλα πρόσθετα μέτρα.

»Στις 8 Αυγούστου 2023, ενόψει των φρικιαστικών επεισοδίων που έλαβαν χώρα στην Αθήνα, η οποία οδήγησε στον χαμό μιας ζωής, η UEFA γνωστοποίησε τις αποφάσεις της για αναβολή του αγώνα AEK Athens FC εναντίον GNK Dinamo που επρόκειτο να διεξαχθεί την ίδια ημέρα.

Μετά από αυτή την απόφαση, η UEFA βρίσκεται επί του παρόντος σε επαφές με τις ελληνικές αρχές και έχει ζητήσει να λάβει λεπτομερή αναφορά των περιστατικών προκειμένου να επανεξετάσει και να αξιολογήσει την κατάσταση από πλευράς ασφάλειας και να λάβει τα κατάλληλα πρόσθετα μέτρα. Τα επόμενα βήματα και τυχόν μέτρα που πρέπει να ληφθούν θα ανακοινωθούν σε εύθετο χρόνο».

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις