Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Μιχάλης Κατσούρης: Θέμα ημερών η έκδοση των 10 Κροατών στην Ελλάδα – Θα «μιλήσουν» αποτυπώματα, DNA και τα ρούχα του θύματος

Μιχάλης Κατσούρης: Θέμα ημερών η έκδοση των 10 Κροατών στην Ελλάδα – Θα «μιλήσουν» αποτυπώματα, DNA και τα ρούχα του θύματος

Στην τελική φάση της έκδοσης στην Ελλάδα των 10 Κροατών χούλιγκανς των «BAD BLUE BOY», οι οποίοι συνελήφθησαν στο Ζάγκρεμπ, βρίσκεται η διαδικασία με τις ελληνικές Αρχές να πιέζουν τις κροατικές να επισπεύσουν τη διαδικασία.

Η υπόθεση βρίσκεται στον εισαγγελέα εκδόσεων του Ζάγκρεμπ, ο οποίος θα δώσει το ok, προκειμένου να φτάσουν στην Αθήνα οι 10 Κροάτες χούλιγκανς. Κάτι που, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, είναι θέμα ημερών.

Αξίζει να επισημανθεί πως οι 10 συγκεκριμένοι συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν και εκδόθηκαν εντάλματα, καθώς βρέθηκαν στοιχεία μέσα στα αυτοκίνητα των Kροατών που κατασχέθηκαν στο πάρκινγκ της στάσης «Ειρήνη» του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι.

Την ίδια ώρα, η ανακρίτρια περιμένει την ολοκληρωμένη έκθεση για τα δακτυλικά αποτυπώματα και το DNA στα κατασχεθέντα μαχαίρια, ρόπαλα, αλλά κυρίως στα ρούχα του άτυχου Μιχάλη. Οι εκτιμήσεις των ειδικών «λένε» πως ειδικά το κομμάτι των ερευνών στα ρούχα του φιλάθλου της ΑΕΚ είναι άκρως σημαντικό, καθώς ο δολοφόνος με το μαχαίρι ίσως να άφησε αποτυπώματα ή γενετικό υλικό. Αν και οι πρώτες αναλύσεις που έγιναν δεν ήταν αποτελεσματικές, ωστόσο η ολοκλήρωση των ερευνών θα έχει το τελικό αποτέλεσμα.

Όταν παραδοθεί ο φάκελος, τότε και θα κλείσει σε πρώτη φάση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δικηγόροι των προφυλακισμένων Ελλήνων και Κροατών αναμένουν να φτάσει μέσα στις επόμενες ημέρες η έκθεση από τα Εγκληματολογικά, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων αποφυλάκισης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις