Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μιχάλης Κατσουρής: «Τυφλό» το σημείο που δέχθηκε τη φονική μαχαιριά – Δύσκολη η ταυτοποίηση του δολοφόνου

Μιχάλης Κατσουρής: «Τυφλό» το σημείο που δέχθηκε τη φονική μαχαιριά – Δύσκολη η ταυτοποίηση του δολοφόνου

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για να βρεθεί ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσουρή μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια με Κροάτες χούλιγκαν.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ εργάζονται πυρετωδώς για να εντοπιστεί ο δολοφονός του Μιχάλη Κατσουρή καθώς, αφού το όπλο του εγκλήματος δεν έχει βρεθεί ακόμη, το βάρος δίνεται στο DNA που βρέθηκε στην πληγή του 29χρονου και στην ανάλυση των βίντεο από τα αιματηρά επεισόδια.

Το γενετικό υλικό που έχει συλλεχθεί από τους 105 συλληφθέντες συγκρίνεται με τα αξιοποιήσιμα δείγματα των αντικειμένων που εντοπίστηκαν από τις Αρχές γύρω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται και όλα τα βίντεο από τα κινητά των συλληφθέντων που κατασχέθηκαν αλλά και οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Με ειδικό λογισμικό γίνεται επεξεργασία, καθαρίζουν τα πρόσωπα για να αποκαλυφθεί ο άνθρωπος που μαχαίρωσε τον 29χρονο.

Ωστόσο, η ταυτοποίηση του δολοφόνου του Μιχάλη Κατσουρή θεωρείται πολύπλοκη και δύσκολη διαδικασία από τους αξιωματικούς, καθώς το οπτικοακουστικό υλικό που έχει ληφθεί δε δίνει καθαρά πρόσωπα, ενώ και το ξένο DNA που συλλέχθηκε από τη σορό του 29χρονου δε φαίνεται να δίνει απαντήσεις.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, καθώς τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τα επεισόδια είναι σκοτεινά και δε διακρίνονται πρόσωπα, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει και καμία διάθεση από τους συλληφθέντες να αποκαλύψουν όσα γνωρίζουν.

Από τις Αρχές, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, γίνεται προσπάθεια απομόνωσης ενόχων, ωστόσο υπογραμμίζεται ότι θα είναι μια μακρόσυρτη και δύσκολη διαδικασία.

Νέες αποκαλύψεις για την αδράνεια της ΕΛΑΣ στα επεισόδια – Τι κατέθεσε υπάλληλος του ΗΣΑΠ

Στο «μικροσκόπιο» βρίσκεται ταυτόχρονα η εγκληματική αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ, η οποία αν και είχε ενημερωθεί από όλους αρμοδίως για την έλευση στη χώρα χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, επέδειξε μηδενικά αντανακλαστικά.

Νέα κατάθεση υπαλλήλου του ΗΣΑΠ, ο οποίος είδε με τα μάτια του το δολοφονικό τάγμα των Κροατών χούλιγκαν στον σταθμό «Ειρήνη», έρχεται να επιβεβαιώσει την γνώση της Αστυνομίας για τις κινήσεις των οπαδών της Ντιναμό.

Όπως είπε ο ίδιος στις Αρχές, λίγο πριν τις 23.00 το βράδυ είδε μία ομάδα 100 ατόμων να περνά από τον σταθμό με στειλιάρια στα χέρια, με τον ίδιο να ειδοποιεί τον ελεγκτή ασφαλείας του σταθμού, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε την Αστυνομία.

«Εργάζομαι στον σταθμό ‘Ειρήνη’ και στις 22:45 περίπου, μια ομάδα 100 ατόμων νεαρής ηλικίας, γεροδεμένοι οι οποίοι φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν ξύλινα στειλιάρια εισήλθε συντεταγμένα στον χώρο του σταθμού και υπερπηδώντας τις πύλες εισόδου ανέβηκαν στην αποβάθρα καθόδου προς Πειραιά. Άμεσα ενημέρωσα τον ελεγκτή ασφαλείας».

Το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής μέσα από αποκαλυπτικά βίντεο ντοκουμέντο

Στο οπτικό υλικό καταγράφονται καρέ καρέ οι στιγμές από την έναρξη της φονικής επίθεσης των χούλιγκαν και οι άγριες συμπλοκές, μέχρι την στιγμή της κατάρρευσης του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Τα 26 λεπτά του τρόμου

Στις 23:05 διακρίνεται ο 29χρονος να κινείται μαζί με άλλους οπαδούς της ΑΕΚ προς το σημείο όπου έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι νεοναζί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με Έλληνες συνεργούς τους.

Οι οργανωμένοι οπαδοί της κροατικής ομάδας είχαν συγκεντρωθεί από την πλευρά της Πατριάρχου Κωνσταντίνου. Μαυροφορεμένοι, με καλυμμένα πρόσωπα, με στειλιάρια, με κάθε είδους πολεμοφόδια, περιμένουν την εντολή από τον αρχηγό του δολοφονικού τάγματος για να κατευθυνθούν προς το γήπεδο και να επιτεθούν στους οπαδούς της ΑΕΚ.

Τότε ξεκινά η συμπλοκή. Αυτόπτης μάρτυρας καταγράφει από μακριά τα επεισόδια που διαρκούν λιγότερο από δύο λεπτά. Το σημείο μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, με ρίψεις μολότοφ, κροτίδων και φωτοβολίδων.

Στις 23:08 κάμερα ασφαλείας καταγράφει την υποχώρηση των οπαδών της ΑΕΚ. Ανάμεσά τους και ο Μιχάλης Κατσουρής.

Φαίνεται να τρέχει για να ξεφύγει, προσπαθώντας να αποφύγει τα χτυπήματα των Κροατών χούλιγκαν. Στις 23:08:03 ένας από αυτούς τον προλαβαίνει και τον χτυπά με ρόπαλο από πίσω. Λίγο πριν, έχει δεχτεί τη μοιραία μαχαιριά στο αριστερό μπράτσο.

Ο 29χρονος συνεχίζει να τρέχει και κατευθύνεται προς τις καφετέριες. 22 δευτερόλεπτα μετά το χτύπημα με το ρόπαλο, ο Μιχάλης καταγράφεται από άλλη κάμερα.

Αμέσως μετά, ο 29χρονος απομακρύνεται από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου μέσω της πεζογέφυρας. Παντού διακρίνονται αίματα. Καταφέρνει να διανύσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μία απόσταση πενήντα περίπου μέτρων για να βρει καταφύγιο σε περίπτερο της περιοχής.

Ο Μιχάλης αιμόφυρτος κατευθύνεται πίσω από το ψυγείο του περιπτέρου. Εκεί, βγάζει το κράνος του και πέφτει κάτω. Συνεχίζει να αιμορραγεί ακατάσχετα.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω του πανικόβλητοι, προσπαθούν να τον βοηθήσουν, καλούν ασθενοφόρο.

Στις 23:18:27, ένα άγνωστο άτομο τον βοηθά να σηκωθεί, προσπαθεί με δυσκολία να τον συγκρατήσει. Ο Μιχάλης όμως καταρρέει. 13 λεπτά μετά, στις 23:32, μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Έχει χάσει όμως ήδη πάρα πολύ αίμα.

Αναλύονται τα βίντεο

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι μεταξύ 23:06 και 23:08.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια αναλύεται καρέ καρέ όλο το βιντεοληπτικό υλικό χωρίς ωστόσο, όπως φαίνεται, να έχει καταγραφεί από κάποια κάμερα ασφαλείας το σημείο στο οποίο δέχθηκε τη μοιραία μαχαιριά.

Μέσα από την ανάλυση της σωματοδομής του χούλιγκαν που χτύπησε τον Μιχάλη με ρόπαλο, η Αστυνομία προσπαθεί να ταυτοποιήσει τον δράστη για να διαπιστωθεί αν είναι ο ίδιος που αφαίρεσε τη ζωή του Μιχάλη.

 

Σε άλλο αποκαλυπτικό βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα φαίνεται άλλος οπαδός της ΑΕΚ να δέχεται εγκληματικά χτυπήματα από τους ακροδεξιούς χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Δέχεται πάνω από δέκα χτυπήματα με στειλιάρια σε όλο του το σώμα και στο κεφάλι. Προσπαθεί να σηκωθεί, τον ξαναχτυπούν, τον κλωτσούν, μέχρι που κάποιος οπαδός φωνάζει τους χούλιγκαν της Ντιναμό να απομακρυνθούν.
Από καθαρή τύχη ο συγκεκριμένος οπαδός της ΑΕΚ γλύτωσε τη ζωή του. Ο Μιχάλης Κατσούρης όμως, δεν στάθηκε τόσο τυχερός.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις