Ελλάδα

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Άλλοι 1.400 αστυνομικοί στην Αττική – «Ενίσχυση εισοδήματος και βελτίωση συνθηκών εργασίας» οι προτεραιότητες

Οι πρώτοι 600 αστυνομικοί θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες και τα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής μέσα στην άνοιξη και οι υπόλοιποι 800 μέχρι το φθινόπωρο

«Με 1.400 αστυνομικούς ενισχύονται οι αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, το Σάββατο (07.02.2026).

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε τη σταδιακή ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών της Αττικής με περίπου 1.400 αστυνομικούς, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστρατήγου Δημητρίου Μάλλιου, ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών και στελεχών του Σώματος, όπως και υπουργών, βουλευτών και εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων και συνδικαλιστικών Ενώσεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, οι πρώτοι 600 αστυνομικοί θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες και τα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής μέσα στην άνοιξη και οι υπόλοιποι 800 αναμένεται να στελεχώσουν τις Διευθύνσεις μέχρι το φθινόπωρο, «έτσι ώστε να ενισχύσουμε και το τελευταίο Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής. Όλα τα Τμήματα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων να είναι πλήρη, επαρκή σε προσωπικό και αξιότιμα. Τα Τ.Δ.Ε.Ε, με αξιέπαινους Αξιωματικούς και Στελέχη, καθημερινά εξιχνιάζουν πολύ σοβαρές υποθέσεις και έτσι, όλοι μαζί, είμαστε συντεταμένοι στον στόχο της ασφάλειας των πολιτών», είπε.

Επιπλέον, ο κ. Χρυσοχοΐδης τούς συνεχάρη για τους πολύ μεγάλους, όπως είπε, στόχους που πέτυχαν μέσα στο 2025 και τόνισε πως για το 2026 μια από τις προτεραιότητες της ηγεσίας αποτελεί η ενίσχυση του εισοδήματος και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των χιλιάδων αστυνομικών της Αττικής, που καθημερινά δίνουν μάχες για τη διαχείριση των πιο δύσκολων καταστάσεων και των πιο δύσκολων περιστατικών. Επιπλέον, σημείωσε πως, σε λίγες μέρες θα καταβληθεί το επίδομα διοίκησης σε όλους όσοι το δικαιούνται, βάσει της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Τέλος, κάλεσε όλους να «συνεχίσουμε και το 2026 με την ίδια αφοσίωση, με σχέδιο, με στρατηγική, με νέα τεχνολογία και να θέσουμε στόχους εξίσου φιλόδοξους, σημαντικούς και χρήσιμους για την κοινωνία μας, τους πολίτες μας, τις πόλεις μας, τις γειτονιές μας, τις συνοικίες μας και την Ελλάδα», κατέληξε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής ευλόγησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αστυνόμος Β’ π. Αλέξιος Κουρτέσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εξουδετέρωσης της οβίδας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρήκαν παιδιά σε οικοδομή στην Πεύκη
Αποκλεισμένη η περιοχή - Τις επόμενες ώρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί οργανωμένη επιχείρηση απομάκρυνσης και εξουδετέρωσης από εξειδικευμένο κλιμάκιο του Τμήμα Εξουδετέρωσης Ναρκών Ξηράς
Οβίδα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Πεύκη
Ανανεώθηκε πριν 3 λεπτά
Κύκλωμα απάτης στον ΕΦΚΑ: Νέοι διάλογοι «φωτιά» ανάμεσα σε λογιστή και «αχυράνθρωπο» – «Δεν ξέρεις άλλο λαμόγιο;»
Τα μέλη του κυκλώματος τουλάχιστον από τα τέλη του 2018 προχωρούσαν στη σύσταση εικονικών εταιρειών και μέσω αυτών εξαπατούσαν το Δημόσιο με εικονικά τιμολόγια
ΕΦΚΑ - Κύκλωμα με απάτες