Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μηχανογραφικό 2019: Αντίστροφη μέτρηση για την οριστικοποίηση του

πανελλήνιες

Αύριο, Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019, είναι η τελευταία ημέρα, που οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό 2019.

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ 2019. Η προθεσμία για να οριστικοποιήσουν οι υποψήφιοι το μηχανογραφικό 2019 έληγε στις 15 Ιουλίου. Ωστόσο, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε ότι δίνεται παράταση για δύο ημέρες.

Έτσι, οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν το μηχανογραφικό 2019 μέχρι αύριο, Τετάρτη, 17 Ιουλίου. Από το υπουργείο ανακοινώθηκε επίσης, ότι οι υποψήφιοι που έχουν ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο, θα έχουν πλέον πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.

Η ανωτέρω προθεσμία είναι οριστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αλλαγή στα μηχανογραφικά δελτία. Η εφαρμογή θα κλειδώσει και θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών δελτίων.

Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο, μπαίνοντας με τον προσωπικό κωδικό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, καλούνται να «κλειδώσουν» τις επιλογές τους στο τελικό μηχανογραφικό τους (επιλέγοντας «οριστικοποίηση»).

Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Μηχανογραφικό 2019: Πού χρειάζεται προσοχή

– Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα λύκειά τους.

– Εφιστάται η προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις