Ελλάδα

Μηχανογραφικό 2021: Ξεκινά η διαδικασία για τους τελειόφοιτους – Πως θα αποκτήσετε password

Οι πανελλήνιες φτάνουν σχεδόν στο τέλος τους και από σήμερα (25.06.2021) ξεκινά ο… Γολγοθάς για το μηχανογραφικό.

Οι τελειόφοιτοι των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ μπορούν από σήμερα Παρασκευή, 25 Ιουλίου και έως τα μέσα Ιουλίου, να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου (Μ.Δ.) και του παράλληλου μηχανογραφικού τους δελτίου (Π.Μ.Δ.).

Οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν μηχανογραφική ή και παράλληλο μηχανογραφικό, θα μπορούν να απευθύνονται στο λύκειό τους από σήμερα έως και την Τετάρτη 30 Ιουνίου, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να απευθύνονται στο λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2021, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.

Οδηγίες του υπ. Παιδείας για το μηχανογραφικό

Α. Από σήμερα (Παρασκευή 25 Ιουνίου), πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) οι παρακάτω υποψήφιοι:

– Όσοι έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2021, και κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ), προκειμένου στη συνέχεια να υποβάλουν Μ.Δ. για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Π.Μ.Δ. για την εισαγωγή τους σε δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος υποβάλει Μ.Δ και Π.Μ.Δ. ο προσωπικός κωδικός ασφαλείας (password) θα είναι ο ίδιος.

– Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2019 ή 2020, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, προκειμένου να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο. Επισημαίνεται, ότι οι απόφοιτοι που είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

panellinies

-Οι τελειόφοιτοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) έτους 2021 που δε συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά επιθυμούν να υποβάλλουν Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή τους σε δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).

Αναφέρεται, ότι οι υποψήφιοι θα υποβάλουν το Μ.Δ. και το Π.Μ.Δ. κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα.

Β. Υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2021 και παραπέμπονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Γ. Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (αγωνίσματα) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχει οριστεί το διάστημα από την Πέμπτη 24-6-2021 μέχρι και την Τετάρτη 7-7-2021.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το ChatGPT στα χέρια μαθητών και καθηγητών – Πιλοτική εφαρμογή σε 20 σχολεία της χώρας
«Θέλουμε, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας να γνωρίσουν, να κατανοήσουν και να χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη με υπευθυνότητα, δημιουργικότητα και κριτική σκέψη» τονίζει η Σοφία Ζαχαράκη
Φωτογραφία ΑΠΕ ΜΠΕ
Δύο κύματα κακοκαιρίας προ των πυλών με αρχή το βράδυ της Κυριακής – Καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι
Το κύριο χαρακτηριστικό της επιδείνωσης του καιρού θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες οι οποίες σε κάποιες περιοχές θα είναι έντονες και τα φαινόμενα ενδέχεται να συνοδευτούν τοπικά από χαλαζοπτώσεις
Ανθρωπος κρατά ομπρέλα
Πυκνό μυστήριο για τη βουτιά θανάτου του 44χρονου από τον 24ο όροφο του πύργου «Απόλλων» στους Αμπελόκηπους - Σύντομα θα γινόταν πατέρας για 2η φορά
Η αστυνομία συγκεντρώνει στοιχεία με στόχο να διαπιστωθούν οι λόγοι που οδήγησαν τον 44χρονο πατέρα στο απονενοημένο διάβημα
Αμπελόκηποι: Πυκνό μυστήριο για τη βουτιά θανάτου του 44χρονου από τον 24ο όροφο του πύργου «Απόλλων» – Περίμενε το δεύτερο παιδί του
Στο «φως» 70.000 θησαυροί από τις συλλογές του πρώην βασιλικού κτήματος Τατοΐου - «Άρωμα» ιστορίας και πολιτισμού
Οι συλλογές του Τατοΐου εκτείνονται χρονικά και γεωγραφικά από την ελληνική αρχαιότητα έως τα καθημερινά αντικείμενα της δεκαετίας του '60 και από την Ευρώπη έως την Άπω Ανατολή
Το πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου