Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Μοναστηράκι: Αποκλειστικό Live News – Νέα ντοκουμέντα από τα σοβαρά επεισόδια

Μοναστηράκι: Αποκλειστικό Live News –  Νέα ντοκουμέντα από τα σοβαρά επεισόδια

Σοκάρει η επίθεση που δέχεται νεαρή κοπέλα στις αποβάθρες του σταθμού στο Μοναστηράκι όπως διακρίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο του Live News. 
Με γρήγορα βήματα και μάσκα στο πρόσωπο, το άτομο που της επιτίθεται πλησιάζει και αρχίζει να την χτυπά. Τη σπρώχνουν και επιστρέφουν λίγα μέτρα πιο κάτω όπου έχει εγκλωβιστεί ομάδα αντιεξουσιαστών από νεοναζί, στα βαγόνια του τρένου.

Οι δράστες καταστρέφουν από μηχανήματα ακύρωσης εισιτηρίων μέχρι κάδους για σκουπίδια. Παίρνουν στα χέρια τους τμήματα από αυτά και κατευθύνονται στην πρώτη γραμμή των επεισοδίων. Εκεί που το μαρτύριο επιβατών κάθε ηλικίας συνεχίζεται.

Μικρά παιδιά με τους γονείς τους, νέοι και ηλικιωμένοι ξέρουν πως δεν μπορούν να κάνουν το παραμικρό. Αν σηκωθούν μπορεί να τραυματιστούν. Αν αρχίσουν να τρέχουν υπάρχει κίνδυνος να στοχοποιηθούν. Αν μείνουν στη θέση τους, ίσως γλιτώσουν. Αν και τα όσα βλέπουν ορισμένοι μετατρέπουν κατά διαστήματα την αγωνία τους σε πανικό.

Όσοι εκείνα τα δραματικά λεπτά έτυχε να μπαίνουν στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι προσπαθούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους.

Οι περισσότεροι με κουκούλες και κάποιοι με κράνη. Οπλισμένοι με ρόπαλά, αλυσίδες φωτοβολίδες, ζώνες ακόμα και πυροσβεστήρες. Μέσα σε ένα σύννεφο καπνού από τα καπνογόνα που άναψαν. Με την αστυνομία απούσα.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις