Ελλάδα

Μοναστηράκι: Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 27χρονος που φέρεται να φώναζε «κάψτε τους» στα επεισόδια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους, με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα, οι ακροδεξιοί συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Τετάρτη (1.11.2023) στο Μοναστηράκι. Σε παρεξήγηση οφείλεται η εμπλοκή του 27χρονου που φέρεται να φώναζε «κάψτε τους», όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος.

Ο 27χρονος κατηγορούμενος φέρεται να ακούγεται στα σοκαριστικά βίντεο ντοκουμέντα που κυκλοφόρησαν από τα επεισόδια στο Μοναστηράκι να φωνάζει «κάψτε τους». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η εμπλοκή του στο περιστατικό οφείλεται σε παρεξήγηση.

Υπενθυμίζεται ότι ελεύθεροι αφέθηκαν και οι αντιεξουσιαστές που συνελήφθησαν για τα επεισόδια στους σταθμούς του τρένου Βικτώρια και Μοναστηράκι.

«Όσον αφορά τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούμαι δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά αθώος. Δεν έχω απασχολήσει τις Αρχές παρά μία φορά στα 18 μου για ένα καπνογόνο στο γήπεδο, πράξη που οφείλεται αποκλειστικά στη νεανική μου επιπολαιότητα», τονίζει μεταξύ άλλων στο απολογητικό του υπόμνημα.

Επιπλέον, ισχυρίζεται ότι δεν ανήκει σε καμία πολιτική ομάδα ή κόμμα επισημαίνοντας πως «εγώ δεν ανήκω σε καμία πολιτική ομάδα ούτε σε κάποιο κόμμα, αγαπώ την πατρίδα μου και ιδεολογικά πράγματι πρόκειμαι φιλικά στην ιδέα του πατριωτισμού, χωρίς όμως να είμαι “ενταγμένος” κάπου».

Όσο αφορά το τι συνέβη την Τετάρτη το απόγευμα και κατέληξε να συλληφθεί, ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται: «Στην εκδήλωση στα Βραχιάκια της Ακρόπολης πήγα με ένα φίλο μου αποκλειστικά και μόνο για να τιμήσουμε τα δύο νεκρά παιδιά, μαζί με άλλους παρευρισκόμενους είπαμε δύο λόγια για τη φρικτή δολοφονία και για τους νεκρούς και στη συνέχεια επρόκειτο να πάμε στα σπίτια μας στην Καλλιθέα με το μηχανάκι του φίλου που για λόγους ασφαλείας το είχε αφήσει στο σταθμό του ηλεκτρικού στην Καλλιθέα. Φτάσαμε στην αποβάθρα για να φύγουμε και γύρω ήταν και άλλα παιδιά που ήταν και εκείνα στην εκδήλωση πριν μαζί μας τα οποία όμως δεν γνώριζα προσωπικά.

Όταν έφτασε ο συρμός πήγα να επιβιβαστώ μαζί με τον φίλο μου και ξαφνικά άκουσα φωνές από μακριά να λένε “θα σας σκοτώσουμε φασίστες”, ταυτόχρονα άκουγα να σπάνε τις πόρτες και τζάμια. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να εγκαταλείψω το βαγόνι διότι εάν εγκλωβιζόμουν μέσα στο συρμό ήταν βέβαιο ότι θα με σκότωναν και για αυτό το λόγο έβαλα το κράνος που κρατούσα στο χέρι μου, για να προστατευτώ.

Όταν βγήκα έξω από το τρένο, είδα άτομα με μαύρα ρούχα και μάσκες full face, κάποιοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες, με μαύρες σημαίες στα χέρια να έρχονται κατά πάνω μας επιθετικά, πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Κάποιοι εκ των ατόμων αυτών, άνοιξαν πυροσβεστήρες, οι οποίοι μάλιστα είχαν και χημικά δακρυγόνα, διότι αμέσως η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική, δεν υπήρχε καθόλου ορατότητα, άρχισαν να δακρύζουν αμέσως τα μάτια μας και δεν μπορούσα να πάρω καθόλου αναπνοή.

Το μόνο που έβλεπα ήταν νέφος και σκόνη και καπνό από ένα πυρσό, που είχε ανάψει κάποιος από τους επιτιθέμενους. Τότε είδα στο φυλάκιο του σταθμάρχη στην αποβάθρα ότι υπήρχε ένα μπιτόνι γεμάτο με το νερό που αποβάλλονταν από το κλιματιστικό. Το μόνο που σκέφτηκα τότε ήταν να ρίξω αμέσως το νερό μέσα στο βαγόνι προκειμένου να κάτσει το νέφος από τους πυροσβεστήρες, να σβήσει ο καπνός αλλά και να απομακρύνω από εμένα τους επιτιθέμενους βρέχοντας τους.

Όλα αυτά συνέβησαν πάρα πολύ γρήγορα και όλο το περιστατικό δεν κράτησε παρά πάνω από τρία λεπτά, το πιο σημαντικό όμως είναι ότι εκείνη τη στιγμή το βαγόνι είχε αδειάσει από τον υπόλοιπο κόσμο. Ουδέποτε επιτέθηκα σε κάποιο από τα άτομα της άλλης ομάδας και ουδέποτε χτύπησα κάποιον.

Από τη δικογραφία πληροφορήθηκα για την ύπαρξη ενός βίντεο στο οποίο φαίνεται η κίνηση μου με το μπιτόνι και ακούγεται η φράση “κάψτε τους” την οποία όμως ρητά και κατηγορηματικά αρνούμαι», καταλήγει ο 27χρονος κατηγορούμενος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εικόνες από το σπίτι στους Αγίους Αναργύρους όπου ζούσαν 3 παιδιά σε άθλιες συνθήκες - Δωμάτια γεμάτα σκουπίδια και βρωμιά
Χειρότερη η κατάσταση στην κουζίνα, όπου κυριαρχεί το μαύρο και η βρωμιά - Σκουπίδια και πιάτα έχουν γίνει ένα μέσα σε ένα σκηνικό που δεν θυμίζει σε τίποτα σπίτι
Σπίτι τρώγλη στους Αγίους Αναργύρους
Φέρετρο, βάρκα ως και αντιδραστήρια αιματολογικών τεστ – Τα πιο παράξενα αντικείμενα που μάζεψαν από κάδους σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη
Στον δήμο Θεσσαλονίκης το 2025 συγκεντρώθηκαν 12.500 τόνοι ογκωδών αντικειμένων από όλες τις γειτονιές, ενώ για τους πρώτους 4,5 μήνες του 2026 η «συγκομιδή» ανέρχεται στους 5.000 τόνους
Σκουπίδια σε κάδους
Ελεύθερος ο σύντροφος της 24χρονης, που έπεσε από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας στον Πειραιά - «Κλειδί» το κινητό της
Οι αστυνομικοί αναμένεται να ελέγξουν τις συνομιλίες και τις επαφές που είχε τον τελευταίο καιρό η άτυχη φοιτήτρια, ώστε να βρουν τα κίνητρα που ενδεχομένως να την οδήγησαν να βάλει τέλος στη ζωή της
Η πολυκατοικία στον Πειραιά
«Ήμουν στο μπάνιο», κατέθεσε ο σύντροφος της 24χρονης στον Πειραιά που έκανε βουτιά θανάτου από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας
Αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κάποια αναστάτωση ούτε κάποια σημάδια πάλης, ενώ θα εξεταστεί και η σορός της άτυχης κοπέλας
Πειραιάς