Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Μονή Δαφνίου: Το σημείο που έδωσε ραντεβού η Βλαχοπούλου με τον Μπάρκουλη

Μονή Δαφνίου: Το σημείο που έδωσε ραντεβού η Βλαχοπούλου με τον Μπάρκουλη

Σχεδόν όλες οι περιοχές της Αττικής έχουν αποτελέσει κάποια στιγμή σκηνικό για μια ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Κάποια σημεία έχουν πια αλλάξει εντελώς ενώ άλλες είναι τόσο χαρακτηριστικές που δύσκολα δεν τις αναγνωρίζεις. Ειδικά αν έχεις περάσει πολλές φορές από εκεί.

Μια από αυτές τις περιοχές είναι το σημείο που έγιναν γυρίσματα για την παλιά και αγαπημένη ελληνική ταινία «Μια τρελλή… τρελλή… σαραντάρα» με τη Ρένα Βλαχοπούλου και τον Ανδρέα Μπάρκουλη.

Και ποιος δε θυμάται τη σκηνή αλλά και τις αμίμητες ατάκες που είχαν ειπωθεί γενικά στην ταινία. Η σκηνή, λοιπόν, που η Βλαχοπούλου έδωσε ραντεβού με τον Μπάρκουλη δεν είναι άλλο από το Δαφνί. Και μπορεί να το διαπιστώσει κανείς εύκολα από την Μονή Δαφνίου που φαίνεται στο βάθος, στην επίμαχη σκηνή.

Η Τζένη Πετρομιχάλη (την οποία υποδύεται η Ρένα Βλαχοπούλου) είναι μία σαραντάρα, χήρα η οποία προέρχεται από μια πλούσια οικογένεια. Δύο χρόνια η Τζένη πένθησε για τον σύζυγό της.

Ωστόσο μετά από το θάνατό του θέλει να προχωρήσει και να ευχαριστηθεί τη ζωή της. Σε μία από τις εξόδους της με τα αδέλφια της, γνωρίζει με τον Τάκη (Ανδρέας Μπάρκουλης).

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv και δείτε πώς είναι σήμερα η περιοχή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις