Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μονή: Το μικροσκοπικό νησί με τα κρυστάλλινα νερά μόλις 1 ώρα από την Αθήνα

Μονή: Το μικροσκοπικό νησί με τα κρυστάλλινα νερά μόλις 1 ώρα από την Αθήνα

Το νησάκι της Μονής, είναι ένας πραγματικά μοναδικός προορισμός! Είναι γνωστό σε αρκετό κόσμο για την όμορφη παραλία του και τα άγρια ζώα που βρίσκονται στο νησί. Ένα ακατοίκητο καταφύγιο άγριων ζώων, υπόσχεται βουτιές σε κρυστάλλινα νερά για τους λίγους κι εκλεκτούς που θα το ανακαλύψουν.

Η Μονή είναι από την μία πλευρά εντελώς άγονη, και από την άλλη σκεπασμένη από ένα φουντωτό πευκοδάσος και βλάστηση που περιλαμβάνει σχίνα, κέδρους και αγριελιές, που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Τα περίπου τριάντα παγόνια του νησιού θα τα δείτε και στην παραλία να… κοινωνικοποιούνται, τα εβδομήντα κρι-κρι θα τα συναντήσετε στη διαδρομή από την μια παραλία στην άλλη, αλλά τα ελάφια, θα τα γνωρίσετε αν αποφασίσετε να περπατήσετε στο δάσος.

Στη Μονή, βρίσκει κανείς ελάφια, αγριοκάτσικα, κρι-κρι, παγώνια και άλλα. Μερικά είναι αρκετά εξοικειωμένα που πλησιάζουν τους επισκέπτες. Για μουσική έχετε το τραγούδι των τζιτζικιών και για ομπρέλα τους βράχους που δημιουργούν άφθονη σκιά για εσάς και την παρέα σας.

Για να βρεθείτε στη Μονή, θα ταξιδέψετε για 8 μόλις λεπτά, με ένα βαρκάκι από την Πέρδικα, το γραφικό ψαροχώρι της Αίγινας. Τα δρομολόγια εκτελούνται κάθε 20-30 λεπτά, από νωρίς το πρωί μέχρι τη δύση του ήλιου. Το τελευταίο βαρκάκι φεύγει από τη Μονή γύρω στις 20.30, ενώ η τιμή μετ’ επιστροφής είναι 5€.

Πρέπει να γνωρίζετε πως η Πέρδικα, απέχει εννιά χιλιόμετρα από το λιμάνι της Αίγινας, με το οποίο συνδέεται με λεωφορεία και ταξί, ενώ στην Αίγινα, θα πάτε με ferry boat ή flying dolphin από το λιμάνι του Πειραιά. Το ταξίδι διαρκεί μόλις μία ώρα κι ένα τέταρτο με ferry boat και 40 περίπου λεπτά με flying dolphin.

Αν θελήσετε να διανυκτερεύσετε στο νησί, πρέπει να γνωρίζετε πως απαγορεύεται, αφού πρόκειται για ένα προστατευόμενο οικοσύστημα.

Μερικές από τις καλύτερες επιλογές για τη διαμονή σας, θα τις βρείτε όμως στην Αίγινα. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις