Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Μονοήμερη εκδρομή στη Ζάχολη: Ένα χωριό βγαλμένο σαν από παραμύθι

Μονοήμερη εκδρομή στη Ζάχολη: Ένα χωριό βγαλμένο σαν από παραμύθι

Τρεχούμενα νερά, μεγάλα πλατάνια και η φύση να οργιάζει. Αυτό είναι το σκηνικό που θα συναντήσεις σε ένα χωριό σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και μόλις 15 χιλιομέτρων από την παραλία Δερβενίου Κορινθίας και συγκεκριμένα η Ζάχολη.

Ένα χωριό καλά κρυμμένο και παραμυθένιο ταυτόχρονα που είναι μια πολύ καλή ιδέα, αν θες να κάνεις μια μονοήμερη και να δεις κάτι διαφορετικό στην Πελοπόννησο.

Εκτός από Ζάχολη, θα ακούσεις να αποκαλούν το συγκεκριμένο χωριό Ευρωστίνη. Αν το δεις σε πινακίδα, να ξέρεις ότι είσαι σε καλό δρόμο για να φτάσεις και να δεις από κοντά, ομορφιές της φύσης.

Το χωριό βρίσκεται στο ομώνυμο, οροπέδιο, αυτό της Ζάχολης και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 750 μέτρων. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνεις τι πρόκειται να συναντήσεις εκεί από βλάστηση.

Ο οικισμός βρίσκεται μέσα σε ένα πανέμορφο και καταπράσινο δάσος και προσφέρεται για γαλήνη και αποτοξίνωση από τη βαβούρα της καθημερινότητας. Την πράσινη διαδρομή διασχίζει ο ποταμός Ζαχολίτικος ο οποίος εκβάλλει στον Κορινθιακό και ως εκ τούτου κάνει το μέρος ακόμη πιο μαγικό λόγω του υγρού στοιχείου.

Στη μονοήμερη εκδρομή στη Ζάχολη θα συναντήσεις και ένα καλά κρυμμένο μυστικό τόσο κοντά στην Αθήνα που θα σε μαγέψει αμέσως. Ο λόγος για το πανέμορφο Ρέμα των Μύλων.

Έτσι ονομάζεται μια τοποθεσία στο χωριό Ζάχολη το οποίο είναι ένα πραγματικό θαύμα της φύσης.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις