Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Μονοήμερη στην Αίγινα: Ένα ταξίδι γεμάτο εμπειρίες και εικόνες

Μονοήμερη στην Αίγινα: Ένα ταξίδι γεμάτο εμπειρίες και εικόνες

Η Αίγινα, με απόσταση μόλις μιας ώρας από την Αθήνα, σε περιμένει στο κέντρο του Σαρωνικού, να την επισκεφτείς ακόμα και για μια μονάχα μέρα.

Αρχαιολογικοί χώροι, παραλίες, μουσεία, φρέσκα ψάρια και πάνω απ´ όλα τα διάσημα της φιστίκια, εγγυώνται να κάνουν την παραμονή σου στο νησί σίγουρα αξέχαστη. 

Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά πως μπορείς να περάσεις μια υπέροχη μονοήμερη εκδρομή στην πρώτη, αν και προσωρινή πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους…

Φτάνοντας στο κοσμοπολίτικο λιμάνι της Αίγινας που είναι συνάμα κι η πόλη του νησιού, θα νιώσεις σίγουρα την αύρα του να σε κατακλύζει. Σπίτια νεοκλασικού ρυθμού με έντονα χρώματα και λιθόκτιστα μονοπάτια συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό, που θα ερωτευτείς με την πρώτη ματιά. 

Το ολόλευκο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, θα σε υποδεχτεί απ´ την είσοδο κιόλας, σαν καλός οικοδεσπότης των τριών και πλέον αιώνων που βρίσκεται να στέκει χτισμένο.

Ξεκινά άμεσα τη βόλτα για να ανακαλύψεις όσους περισσότερους κρυμμένους θησαυρούς του τόπου μπορείς, στην ώρα που σου απομένει. Μέσα σε μόλις δέκα λεπτά περπάτημα έχεις κιόλας φτάσει στον πρώτο σου σταθμό, το ναό του θεού Απόλλωνα. 

Η επονομαζόμενη και ως κολώνα αφού είναι η μοναδική που έχει απομείνει μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, θα σε σαγηνεύσει με τις δονήσεις της μακραίωνης ιστορίας της που χρονολογείται ακόμα και πριν την κατασκευή του περίφημου ναού του Παρθενώνα. 

Μέσα στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο θα έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις και το αρχαιολογικό μουσείο της Αίγινας με μοναδικά αγγεία και γλυπτά ως εκθέματα, γι αυτό πρέπει σίγουρα να εκμεταλλευτείς την ευκαιρία.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις