Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μονοπάτια για πεζοπορία κοντά στην Αθήνα για εναλλακτικές βόλτες

Μονοπάτια για πεζοπορία κοντά στην Αθήνα για εναλλακτικές βόλτες

Το φθινόπωρο και η άνοιξη αποτελούν τις καλύτερες εποχές για βόλτα στη φύση και τα μονοπάτια για πεζοπορία είναι μια επιλογή που δε θα σε προδώσει ποτέ. Ούτε πολλή ζέστη, ούτε πολύ κρύο και η φύση στα καλύτερά της από άποψη χρωμάτων.

Ακόμη κι αν δεν βρίσκεσαι στην ελληνική περιφέρεια αλλά ζεις στην Αθήνα, υπάρχουν πάντα καλές επιλογές για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και να κάνεις μικρές αλλά και μεγαλύτερες πεζοπορίες στην Αττική.

Επιλογές που θα σε ανταμείψουν και που μπορείς να κάνεις όσο συχνά θες, αν είσαι λάτρης του είδους μιας και η κοντινή απόσταση είναι σύμμαχος σε αυτόν.

Μονοπάτια σε καταπράσινο περιβάλλον και εικόνες που σε κάνουν να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στην πρωτεύουσα.

Μαραθώνας: Ξεκινάμε από κάτι όχι τόσο γνωστό και συνηθισμένο και πάμε προς λίμνη μεριά. Ο λόγος για τα μονοπάτια του Μαραθώνα που μόνο ευχάριστη έκπληξη μπορούν να αποτελέσουν.

Μόλις μία ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, σε λιγότερο από 50 χιλιόμετρα θα βρεις διαδρομές που θα σε μαγέψουν. Η διαδρομή που σου προτείνουμε για τη λίμνη του Μαραθώνα είναι η κυκλική ώστε να δεις μέσα από τα μονοπάτια, ανεξερεύνητες γωνιές της περιοχής αλλά και αξιοθέατα

Αν πιάσεις το μονοπάτι για να κυκλώσεις, ουσιαστικά τη λίμνη, θα βρεθείς μπροστά Ρωμαϊκά Λουτρά, για παράδειγμα, ένα άγνωστο σε πολλούς αξιοθέατο έχοντας διανύσει μια καταπληκτική καταπράσινη διαδρομή με πλατάνια ενώ η θέα σε κάποια σημεία σε ανταμείβει για την όποια κούραση.

Η απόσταση αυτής της πεζοπορίας είναι περίπου 10 χιλιόμετρα και διάρκεια σχεδόν 3 ώρες.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις