Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Μονώσεις ταρατσών – Θερμομόνωση ταράτσας

Μονώσεις ταρατσών – Θερμομόνωση ταράτσας

Τα διαχρονικά οφέλη στις μονώσεις ταρατσών είναι αδιαπραγμάτευτα. Η στέγη του σπιτιού μας είναι το πλέον απαραίτητο στοιχείο σε όλο το οίκημα που θέλουμε πάση θυσία να διατηρήσουμε προστατευμένο, καθώς είναι το μόνο που μας χωρίζει από τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που οι διαφορές ανάμεσα σε υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι και χαμηλές τον χειμώνα είναι τεράστιες και προκαλούν επαναλαμβανόμενες συστολές και διαστολές στη στέγη σας, η θερμομόνωση ταρατσών είναι απαραίτητη σε όλα τα σπίτια αν θέλουμε να προστατεύσουμε τα ίδια τα σπίτια στο πέρασμα του χρόνου, αλλά και φυσικά τον εαυτό μας από τις σίγουρες συνέπειες της φθοράς στην ταράτσα μας, αν δεν της έχουμε κάνει την σωστή μόνωση.

Μια σωστή μόνωση ταράτσας, θα εμποδίσει τις απώλειες ενέργειας το χειμώνα, κρατώντας το σπίτι ζεστό βοηθώντας στην ιδανική χρήση των καλοριφέρ και του τζακιού, αλλά και το καλοκαίρι σας εξασφαλίζει ένα δροσερό σπίτι μειώνοντας έτσι την ανάγκη χρήσης air condition και έτσι συμβάλλοντας σημαντικά και στην μείωση του λογαριασμού του ηλεκτρικού σας ρεύματος.

Οι μονώσεις-θερμομονώσεις ταρατσών, μπορούν να εφαρμοστούν σε καινούργια κτίρια ή σε παλαιότερα με τα ίδια εντυπωσιακά αποτελέσματα. Σε παλιότερες οικοδομές, λόγω χαλαρής νομοθεσίας πάνω στο ζήτημα, σχεδόν ποτέ δεν γινόταν μόνωση ταράτσας, με αποτέλεσμα μετά από 10-20 χρόνια το αποτέλεσμα στο εσωτερικό των περισσότερων σπιτιών να είναι υγρασία στην οροφή ή ακόμη και μούχλα, αποτέλεσμα των όσων έχει υποστεί η στέγη της οικοδομής αφού έχει δεχτεί, βροχές, χιόνια, χαλάζι και συνεχόμενη έκθεση στον ήλιο και σε υψηλές θερμοκρασίας σε όλη τη διάρκεια της ζωής της.

Καταλαβαίνουμε πως πέρα από τους λόγους καλής διατήρησης του ίδιου του κτιρίου μας, πως η σωστή θερμομόνωση της ταράτσας μας είναι και πολύ σοβαρό θέμα υγείας των ίδιων των κατοίκων του. Η εμφάνιση του μύκητα της μούχλας (που οφείλεται ακριβώς στη μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας εξωτερικά και εσωτερικά του σπιτιού) μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργίες. Επίσης η γνωστή εμφάνιση υγρασίας στο ταβάνι, που παρατηρείται στα περισσότερα ελληνικά κτίρια, και η διαβίωση για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα σπίτι με υγρασία, μπορεί όχι μόνο να δημιουργήσει ρωγμές, διάβρωση, αποκόλληση σοβάδων και ακαλαίσθητους χρωματισμούς (συνήθως μαυρίλα) στο ίδιο το κτίριο, αλλά και να οδηγήσει τους ενοίκους του σε συμπτώματα όπως βήχα, πονοκέφαλο, αρθρίτιδες και ρευματικά.

Αν και ως γενικότερη άποψη επικρατεί πως η καλύτερη περίοδος για μια σωστή θερμομόνωση ταράτσας είναι το καλοκαίρι, αυτό δεν είναι ούτε 100% σωστό, ούτε η απόλυτη πραγματικότητα. Γεγονός είναι πως η μόνωση της ταράτσας απαιτεί απουσία έντονου αέρα βροχής και σφοδρού ψύχους.  Οι συνθήκες αυτές είναι πολύ πιο εύκολο να επιτευχθούν όπως είναι λογικό το καλοκαίρι. Αλλά μια εξίσου σωστή και ποιοτική θερμομόνωση ταράτσας μπορεί να γίνει και οποιαδήποτε άλλη περίοδο που δεν βρέχει, δεν φυσάει και δεν επικρατεί πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

Όπως είναι εντελώς ξεκάθαρο από όλα τα παραπάνω, οι μονώσεις ταρατσών είναι μια εξαιρετικά σημαντική παράμετρος που πρέπει να  λάβουμε υπόψη, όχι μόνο κατά τη διάρκεια ανέγερσης μιας καινούργιας οικοδομής, αλλά και σε κτίρια που η απουσία θερμομόνωσης ταράτσας έχει ήδη κοστίσει σε φθορές στους ιδιοκτήτες τους.

Η επιλογή του σωστού επαγγελματία για τη θερμομόνωση της ταράτσας είναι πέρα από μονόδρομος και επένδυση που δεν πρόκειται ποτέ να μετανιώσουμε, λόγω της ποιότητας ζωής που θα προσφέρει στην οικογένειά μας που κατοικεί στο σπίτι μας, αλλά και σε εργαζόμενους και επισκέπτες σε οποιοδήποτε άλλο κτίριο επιλέξουμε να την κάνουμε.

Στην monoiso έχουμε την τεχνογνωσία να σας εξασφαλίσουμε όλα τα παραπάνω, στις καλύτερες τιμές της αγοράς και με τα ποιοτικότερα αποτελέσματα, προσαρμοσμένα στον δικό σας μοναδικό χώρο, εξασφαλίζοντας όχι μόνο τα πιο σύγχρονα υλικά, αλλά και το πιο εξειδικευμένο προσωπικό, που έχουν προτιμήσει χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, μένοντας κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις