Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μόρια: Mε πτήσεις τσάρτερ στη Βόρεια Ελλάδα τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Μόρια: Mε πτήσεις τσάρτερ στη Βόρεια Ελλάδα τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα
ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόλαση του Δάντη ο καταυλισμός στη Μόρια μετά την καταστροφική φωτιά. Περίπου 400 παιδιά θα μεταφερθούν με τρεις πτήσεις τσάρτερ στη Βόρεια Ελλάδα.

Τα 400 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονταν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στη Μόρια αναχωρούν με προορισμό το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης.

Από αυτά, τα 325 παιδιά πρόκειται να αναχωρήσουν τις επόμενες ώρες, ενώ το πρωί της Πέμπτης (10.09.2020) θα μεταφερθούν αεροπορικώς και τα υπόλοιπα. Στη συνέχεια και τα 400 θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία της Βόρειας Ελλάδας.

Click4more: Νέα φωτιά στη Μόρια! Τρέχουν να σωθούν από τις φλόγες πρόσφυγες με παιδιά (video)

Στα παιδιά διενεργούνται τεστ κορονοϊού πριν αναχωρήσουν, ωστόσο για προληπτικούς λόγους οι δομές στις οποίες θα εγκατασταθούν, θα τεθούν σε καραντίνα για δέκα ημέρες.

Την οργάνωση των πτήσεων ανέλαβε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, προσωπικό του οποίου θα συνοδεύσει και τα παιδιά. Η χρηματοδότηση είναι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο συντονισμός της Ειδικής Γραμματείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή του ο ΔΟΜ εκφράζει την οδύνη του για την τραγική πυρκαγιά στη Μόρια και εξηγεί ότι έχει επιστρατεύσει ομάδα εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων διερμηνέων, για να ενισχύσουν το ήδη υπάρχον προσωπικό του ΔΟΜ στη Λέσβο και να υποστηρίξουν τις εργασίες εγκατάστασης σκηνών (mobile storage units), ως έκτακτο μέτρο στέγασης, σε συντονισμό με την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις