Ελλάδα

Μόσιαλος: Ηχηρό καμπανάκι – «Τώρα πρέπει να προσέξουμε πολύ»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Η συζήτηση για την επόμενη ημέρα θα έχει νόημα μόνο αν διατηρήσουμε όσα πετύχαμε μέχρι σήμερα” λέει σε ανάρτησή του ο Ηλίας Μόσιαλος, με την οποία… τα λέει όλα για την κατάσταση με τον κορονοϊό.

“Αν δεν τηρήσουμε με ευλαβικό τρόπο τα μέτρα της φυσικής απόστασης (αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρχει θέμα με μια βόλτα η με άσκηση σε ανοιχτό χώρο καθημερινά με την προϋπόθεση βέβαια ότι τηρούμε αυστηρά τους κανόνες) και αυξηθούν κατά πολύ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ τότε δεν θα μιλάμε για ελεγχόμενη και προσεκτικά προετοιμασμένη επιστροφή σε μερική κανονικότητα αλλά για διαχείριση μιας πολύ έντονης κρίσης”, συνεχίζει ο κ. Μόσιαλος.

Μόσιαλος: “Κρίσιμο το Πάσχα – Τώρα πρέπει να προσέξουμε πολύ”

“Στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία δεν σκέφτονται την επόμενη ημέρα. Διαχειρίζονται ένα πολύ δύσκολο παρόν”, συνεχίζει σε ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία είναι ξεκάθαρος για το τι πρέπει να γίνει αν θέλουμε να επιστρέψουμε σε μερική -έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή η λέξη- κανονικότητα.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: “Εμείς κινηθήκαμε νωρίς και πολύ πριν από άλλους το Φεβρουάριο και έχουμε απτά αποτελέσματα. Πρέπει επομένως να σχεδιάσουμε πολύ προσεκτικά τις επόμενες φάσεις.

Για μια κυβέρνηση είναι πολιτικά δύσκολο να παίρνει μέτρα περιορισμού όταν άλλες κυβερνήσεις δεν το έχουν κάνει. Αλλά τεχνικά δεν είναι δύσκολο. Εγώ επέμενα από τον Ιανουάριο για τη λήψη μέτρων και είχα συναίσθηση των πολιτικών δυσκολιών, των κοινωνικών αντιδράσεων και των αντιρρήσεων σε διεθνές επίπεδο.

Click4more: Χαρδαλιάς: Οργή για… τους πονηρούς και παράταση απαγόρευσης κυκλοφορίας ως τις 27 Απριλίου!

Πράξαμε όμως το σωστό. Ενώ όμως είναι τεχνικά πιο εύκολο να παίρνεις μέτρα περιορισμού είναι πολύ πιο δύσκολο να τα αποκλιμακώνεις σταδιακά και αυτό πρέπει να γίνει εξαιρετικά προσεκτικά.

Τα στοιχεία που έχουμε τώρα αντανακλούν την εξέλιξη της διασποράς της νόσου τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Επομένως χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να διαπιστώσουμε τη διάρκεια της απόδοσης των μέτρων. Η περίοδος του Πάσχα θα είναι καθοριστική και δεν πρέπει να χαλαρώσουμε.

Άνοιξα το θέμα της επόμενης ημέρας με το άρθρο μου στα Νέα το προηγούμενο Σάββατο και επίσης κατέθεσα σήμερα συγκεκριμένες προτάσεις στον Πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση.

Αλλά τώρα πρέπει να προσέξουμε πολύ. Δεν θα υπάρξει επαναφορά σε μερική κανονικότητα αν δεν διαφυλάξουμε ότι πετύχαμε μέχρι σήμερα”.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Ηλίας Μόσιαλος

https://www.facebook.com/i.mos2020/posts/2903803529658914

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εικόνες από το σπίτι στους Αγίους Αναργύρους όπου ζούσαν 3 παιδιά σε άθλιες συνθήκες - Δωμάτια γεμάτα σκουπίδια και βρωμιά
Χειρότερη η κατάσταση στην κουζίνα, όπου κυριαρχεί το μαύρο και η βρωμιά - Σκουπίδια και πιάτα έχουν γίνει ένα μέσα σε ένα σκηνικό που δεν θυμίζει σε τίποτα σπίτι
Άθλιες οι συνθήκες στο σπίτι στους Αγίους Αναργύρους
Φέρετρο, βάρκα ως και αντιδραστήρια αιματολογικών τεστ – Τα πιο παράξενα αντικείμενα που μάζεψαν από κάδους σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη
Στον δήμο Θεσσαλονίκης το 2025 συγκεντρώθηκαν 12.500 τόνοι ογκωδών αντικειμένων από όλες τις γειτονιές, ενώ για τους πρώτους 4,5 μήνες του 2026 η «συγκομιδή» ανέρχεται στους 5.000 τόνους
Σκουπίδια σε κάδους
Ελεύθερος ο σύντροφος της 24χρονης, που έπεσε από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας στον Πειραιά - «Κλειδί» το κινητό της
Οι αστυνομικοί αναμένεται να ελέγξουν τις συνομιλίες και τις επαφές που είχε τον τελευταίο καιρό η άτυχη φοιτήτρια, ώστε να βρουν τα κίνητρα που ενδεχομένως να την οδήγησαν να βάλει τέλος στη ζωή της
Η πολυκατοικία στον Πειραιά
«Ήμουν στο μπάνιο», κατέθεσε ο σύντροφος της 24χρονης στον Πειραιά που έκανε βουτιά θανάτου από τον 7ο όροφο πολυκατοικίας
Αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κάποια αναστάτωση ούτε κάποια σημάδια πάλης, ενώ θα εξεταστεί και η σορός της άτυχης κοπέλας
Πειραιάς