Ελλάδα

Μόσιαλος: Ηχηρό καμπανάκι – «Τώρα πρέπει να προσέξουμε πολύ»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Η συζήτηση για την επόμενη ημέρα θα έχει νόημα μόνο αν διατηρήσουμε όσα πετύχαμε μέχρι σήμερα” λέει σε ανάρτησή του ο Ηλίας Μόσιαλος, με την οποία… τα λέει όλα για την κατάσταση με τον κορονοϊό.

“Αν δεν τηρήσουμε με ευλαβικό τρόπο τα μέτρα της φυσικής απόστασης (αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρχει θέμα με μια βόλτα η με άσκηση σε ανοιχτό χώρο καθημερινά με την προϋπόθεση βέβαια ότι τηρούμε αυστηρά τους κανόνες) και αυξηθούν κατά πολύ οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ τότε δεν θα μιλάμε για ελεγχόμενη και προσεκτικά προετοιμασμένη επιστροφή σε μερική κανονικότητα αλλά για διαχείριση μιας πολύ έντονης κρίσης”, συνεχίζει ο κ. Μόσιαλος.

Μόσιαλος: “Κρίσιμο το Πάσχα – Τώρα πρέπει να προσέξουμε πολύ”

“Στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία δεν σκέφτονται την επόμενη ημέρα. Διαχειρίζονται ένα πολύ δύσκολο παρόν”, συνεχίζει σε ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία είναι ξεκάθαρος για το τι πρέπει να γίνει αν θέλουμε να επιστρέψουμε σε μερική -έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή η λέξη- κανονικότητα.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: “Εμείς κινηθήκαμε νωρίς και πολύ πριν από άλλους το Φεβρουάριο και έχουμε απτά αποτελέσματα. Πρέπει επομένως να σχεδιάσουμε πολύ προσεκτικά τις επόμενες φάσεις.

Για μια κυβέρνηση είναι πολιτικά δύσκολο να παίρνει μέτρα περιορισμού όταν άλλες κυβερνήσεις δεν το έχουν κάνει. Αλλά τεχνικά δεν είναι δύσκολο. Εγώ επέμενα από τον Ιανουάριο για τη λήψη μέτρων και είχα συναίσθηση των πολιτικών δυσκολιών, των κοινωνικών αντιδράσεων και των αντιρρήσεων σε διεθνές επίπεδο.

Click4more: Χαρδαλιάς: Οργή για… τους πονηρούς και παράταση απαγόρευσης κυκλοφορίας ως τις 27 Απριλίου!

Πράξαμε όμως το σωστό. Ενώ όμως είναι τεχνικά πιο εύκολο να παίρνεις μέτρα περιορισμού είναι πολύ πιο δύσκολο να τα αποκλιμακώνεις σταδιακά και αυτό πρέπει να γίνει εξαιρετικά προσεκτικά.

Τα στοιχεία που έχουμε τώρα αντανακλούν την εξέλιξη της διασποράς της νόσου τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Επομένως χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να διαπιστώσουμε τη διάρκεια της απόδοσης των μέτρων. Η περίοδος του Πάσχα θα είναι καθοριστική και δεν πρέπει να χαλαρώσουμε.

Άνοιξα το θέμα της επόμενης ημέρας με το άρθρο μου στα Νέα το προηγούμενο Σάββατο και επίσης κατέθεσα σήμερα συγκεκριμένες προτάσεις στον Πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση.

Αλλά τώρα πρέπει να προσέξουμε πολύ. Δεν θα υπάρξει επαναφορά σε μερική κανονικότητα αν δεν διαφυλάξουμε ότι πετύχαμε μέχρι σήμερα”.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Ηλίας Μόσιαλος

https://www.facebook.com/i.mos2020/posts/2903803529658914

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
43ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Ξεκίνησαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική – Ποιοι δρόμοι κλείνουν
Οι παρεμβάσεις της Τροχαίας επηρεάζουν ήδη κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, ενώ η μεγαλύτερη κυκλοφοριακή επιβάρυνση αναμένεται το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής του μεγάλου αγώνα
Μαραθώνιος
Τέμπη: Στις 13 Νοεμβρίου συνεχίζεται η δίκη για τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας – Απορρίφθηκε αίτημα αναβολής
Αντιμέτωποι με κατηγορίες για υπεξαγωγή εγγράφων, απείθεια και ηθική αυτουργία βρίσκονται δύο πρώην επικεφαλής του ΟΣΕ και στέλεχος της εταιρείας φύλαξης Interstar
Δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, κυρίως νέους ηλικίας 15 έως 25 ετών, στην Λάρισα.  Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026  (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ
Εντοπίστηκε ύποπτο αντικείμενο στην Πετρούπολη – Μπαράζ ελέγχων το πρωί της Παρασκευής
Νέα κινητοποίηση της Αστυνομίας στην Πετρούπολη, μετά τα περιστατικά σε Παλαιό Φάληρο, Μοναστηράκι και Εξάρχεια - Αρνητικοί οι έλεγχοι για τις δύο ύποπτες βαλίτσες στο κέντρο της Αθήνας
Ύποπτο αντικείμενο
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες