Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Μόσιαλος: Το νέο εμβόλιο από Οκτώβριο θα έχει νόημα μόνο αν αντιμετωπίζει την Όμικρον 5

Κορονοϊός - Ηλίας Μόσιαλος

Για την 4η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.

Ο κ. Μόσιαλος εξέφρασε και πάλι τις αμφιβολίες του για την χρησιμότητα του εμβολίου τονίζοντας πως «πάντα σε συζήτηση με τον προσωπικό του γιατρό που γνωρίζει ιστορικό υγείας πρέπει ο καθένας να αποφασίσει αν θα κάνει τη δεύτερη αναμνηστική δόση εμβολίου, όμως θεωρώ πως δεν χρειάζεται αν δεν ανήκει σε ευάλωτη ομάδα ή δεν υπάρχει σοβαρό νόσημα.

Ακόμη ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος τόνισε πως «και ο Ευρωπαικός Οργανισμός Φαρμάκων αλλά και το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων στη Σουηδία έχουν άλλα ηλικιακά όρια που “μιλουν”για τους άνω των 79 ετών, όπως και στη Βρετανία στην οποία ζω η τέταρτη δόση είναι μόνο για τους άνω των 75 που βρίσκονται σε οίκους ευγηρίας».

Μάλιστα έθεσε το ερώτημα για το πόσοι είναι αυτοί οι άνω των 60 που έχουν κάνει αυτούς τους 2,5 μήνες που άνοιξε η πλατφόρμα την αναμνηστική δόση για να απαντήσει πως «είναι μόνο το 17%».

Ο κ. Μόσιαλος ξεκαθάρισε πως «νόημα το νέο εμβόλιο από Οκτώβρη θα έχει μόνο αν αντιμετωπίζει την παραλλαγή Β5 της όμικρον, καθώς η Β4 θα έχει χαθεί έως τότε» ενώ πρότεινε «να γίνονται κάθε 2- 3 εβδομάδες να γίνονται τυχαίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για να ελέγχεται η ανοσία στην κοινότητα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις