Ελλάδα

Μουσική “ανάσα” πήραν οι πρόσφυγες στον Πειραιά – Φωτογραφίες

Λίγες στιγμές χαλάρωσης έζησαν οι πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά, ελπίζοντας σε αυτό που δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Να ανάψει το “πράσινο φως” και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλες χώρες της Ευρώπης. Υπάρχουν σκέψεις για πορεία διαμαρτυρίας προς το Σύνταγμα.
 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Λίγη μουσική από τους αλληλέγγυους ήταν αρκετή για τους πρόσφυγες, που το απόλαυσαν με την ψυχή τους!

Σε 4.761 ανέρχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που βρίσκονται στον Πειραιά και σύμφωνα με πληροφορίες στο επόμενο 24ωρο αναμένεται να μεταφερθούν από την πύλη Ε3 στην Ε1, όπου ήδη έχουν στηθεί σκηνές.

Την Τρίτη είχαμε μια επανάληψη του σκηνικού των προηγούμενων ημερών. Μετανάστες και πρόσφυγες δεν δέχτηκαν να επιβιβαστούν στα πούλμαν, προκειμένου να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας. Η αβεβαιότητα και ο φόβος για πιθανό εγκλωβισμό τους, τους “κρατάει” στο λιμάνι.

Σκέψεις υπάρχουν για αύριο, Τετάρτη, Σύροι και Ιρακινοί πρόσφυγες, μαζί με αλληλέγγυους, να πραγματοποιήσουν ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας από τον Πειραιά προς το Σύνταγμα και να διανυκτερεύσουν στην πλατεία. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Σείστηκε» το Σύνταγμα στην αλλαγή φρουράς: Οι Εύζωνες με ποντιακή φορεσιά για να τιμήσουν τα 107 χρόνια από την Γενοκτονία
Οι κεντρικές εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου πραγματοποιούνται κάθε χρόνο ανήμερα στις 19 Μαΐου στην Πλατεία Συντάγματος από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος
Εκδηλώσεις στο Σύνταγμα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Νοσοκομείο Αλεξάνδρα: Σε εξέλιξη 160 κλινικές μελέτες για σοβαρά και σπάνια νοσήματα
Ο Θάνος Δημόπουλος, Καθηγητής Θεραπευτικής – Ογκολογίας – Αιματολογίας, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Διευθυντής Θεραπευτικής Κλινικής, Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», τ. Πρύτανης ΕΚΠΑ, γράφει για την αξία των κλινικών μελετών και τι σημαίνουν για τους ασθενείς
Θάνος Δημόπουλος