Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μπαγκέτα: 22η επέτειος της επίσημης αναγνώρισης της μπαγκέτας

Μπαγκέτα: 22η επέτειος της επίσημης αναγνώρισης της μπαγκέτας

Η Google τιμάει σήμερα την μπαγκέτα! Την γαλλική “δημιουργία” που συχνά χρησιμοποιείται για σάντουιτς, αλλά στη Γαλλία αποτελεί μία πραγματική επιστήμη. Δείτε όσα δεν ξέρετε για την μπαγκέτα, αλλά και μερικές χρήσιμες συνταγές για μπαγκέτα.

Η μπαγκέτα είναι η λεπτή, αφράτη και μακρόστενη φραντζόλα ψωμιού που χρησιμοποιείται συχνά για σάντουιτς. Σήμερα μάλιστα έχει… γενέθλια. Η Google αφιερώνει το Doodle της στην 22η επέτειο ττης επίσημης αναγνώρισής της.

Mπορεί όλοι μκας να τρώμε ή να έχουμε δοκιμάσει μπαγκέτα, υπάρχουν όμως πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζουμε για αυτήν!

Η μπαγκέτα αποτελεί… επιστήμη στη Γαλλία, καθώς υπάρχουν περισσότερες από 26.000 Boulangeries σε όλη τη χώρα όπου μπορεί κανείς να βρει από μπαγκέτες και κρουασάν, μέχρι τάρτες και δεκάδες άλλους αχνιστούς ή και όχι πειρασμούς.

Η άψογη μπαγκέτα πρέπει να είναι τραγανή και καλοψημένη εξωτερικά. Οι Γάλλοι εντάσσουν τον συγκεκριμένο τύπο ψωμιού πάντα στο πρωινό τους. Την ανοίγουν στην μέση, προσθέτουν βούτυρο και μαρμελάδα, την συνδυάζουν με κρουασάν, με χυμούς, με καφέ, με τσάι κλπ…

Δείτε εδώ το Doodle που αφιερώνει η Google στην μπαγκέτα. https://g.co/doodle/y8sgga
Κι όμως! Μπορείς εύκολα να φτιάξεις τη δική σου μπαγκέτα! Δες εδώ την συνταγή!

Πώς κρατάμε την μπαγκέτα; Η παράδοση θέλει τους Γάλλους να κρατούν τις μπαγκέτες κάτω από την μασχάλη τους και μάλιστα χωρίς να τις έχουν πρώτα συσκευάσει. Η νέα γενιά όπως είναι λογικό κάτι τέτοιο το αρνείται κατηγορηματικά, ωστόσο αν τύχει και δείτε την συγκεκριμένη εικόνα μην ξαφνιαστείτε.

Μπαγκέτα για πρωινό: Οι Γάλλοι εντάσσουν τον συγκεκριμένο τύπο ψωμιού πάντα στο πρωινό τους. Την ανοίγουν στην μέση, προσθέτουν βούτυρο και μαρμελάδα, την συνδυάζουν με κρουασάν, με χυμούς, με καφέ, με τσάι κλπ…

Το όνομα μπαγκέτα: Οι μπαγκέτες των μαέστρων αλλά και τα ραβδιά των μάγων ήταν αυτά που έδωσαν το όνομά τους στο αγαπημένο γαλλικό ψωμί.

Η ιδανική συνταγή για την μπαγκέτα: Την εμπνεύστηκε ο Louis XIV και δεν αποτελείται από τίποτα παραπάνω παρά από νερό, αλεύρι, μαγιά και αλάτι.

Ο Ναπολέων και η μπαγκέτα: Σύμφωνα με την παράδοση ο Ναπολέων ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ζήτησε η μπαγκέτα του να είναι μακριά σε μήκος και αυτό για να μπορούν εύκολα οι στρατιώτες του να την μεταφέρουν στις μεγάλες τσέπες του παντελονιού τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε