Τετάρτη, 28 Φεβ.
16oC Αθήνα

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Οι Πανελλήνιες συνεκτιμώνται από τα δικαστήρια» δηλώνει ο δικηγόρος του

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Οι Πανελλήνιες συνεκτιμώνται από τα δικαστήρια» δηλώνει ο δικηγόρος του
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

«Το να δώσει Πανελλήνιες κάποιος κρατούμενος είναι από τα στοιχεία που συνεκτιμώνται από τα δικαστήρια», δήλωσε ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Aλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, για τη συμμετοχή του καταδικασμένου σε ισόβια πιλότου για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό και παράλληλα συμμετέχει στις φετινές Πανελλήνιες, καθώς χθες (2.6.2023) έδωσε το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και έγραψε την άποψή του πάνω στο θέμα της έμφυλης βίας και της ισότητας των δύο φύλων, να αναφέρουν φαινόμενα παραβίασης των δικαιωμάτων της γυναίκας στον ιδιωτικό και δημόσιο βίο, να προτείνουν τρόπους έμπρακτης συμβολής στην επίτευξη της ισότητας.

«Όλες αυτές τις ημέρες είχαν δημιουργηθεί πολλά ζητήματα. Εγώ είχα άγνοια πως θα έδινε εξετάσεις και ήταν μία επιλογή της τελευταίας στιγμής. Το ζήτημα είναι πως δεν έχω μιλήσει μαζί του. Όταν θα μιλήσω, θα ενημερωθώ για το πώς έγραψε», δήλωσε στην τηλεόραση του MEGA ο κ. Παπαϊωαννίδης.

«Αντιλαμβάνομαι την κοινωνία αλλά το να δώσει κάποιος κρατούμενος πανελλήνιες είναι από τα στοιχεία που συνεκτιμώνται από τα δικαστήρια. Το δικαστήριο κρίνει γενικότερα το ζήτημα του χαρακτήρα του κατηγορούμενου. Η υπόθεση έχει πολύ πορεία ακόμη. Κάποιος κρατούμενος που περνάει στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, δικαιούται την παρακολούθηση των μαθημάτων. Δεν αλλάζει κάτι στην κατηγορία», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την κατάθεση της ψυχιάτρου της Καρολάιν, ο κ. Παπαϊωαννίδης δήλωσε ότι «μιλάμε για μία μάρτυρα από την πολιτική αγωγή που αναπτύσσει μία κατάθεσή που έχει να κάνει με όλα εκτός από τον Μπάμπη Αναγνώστοπουλο τον οποίο δεν έχει δει και δεν μπορεί να αξιολόγηση.

Κάνει μία τοποθέτηση για ψυχιατρικά ζητήματα και γι’ αυτό ζητήσαμε την πραγματογνωμοσύνη. Ας οριστεί ψυχίατρος του Δημοσίου για να βγει ένα συμπέρασμα. Όταν ένας άνθρωπος (σ.σ ο πατέρας της Καρολάιν) έχει μιλήσει για ναρκωτικά κ.α οπότε οφείλει και πρέπει να έρθει να καταθέσει».

«Τελικά του δόθηκε η άδεια και έδωσε εξετάσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω η μεταγωγή του έγινε στις 6 το απόγευμα και στις 9 η ώρα πήρε τα θέματα. Όλα κύλησαν ομαλά και δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα. Σε μιάμιση περίπου ώρα παρέδωσε τα θέματα και από ό,τι μου είπαν ήταν στεναχωρημένος», δήλωσε στην τηλεόραση του MEGA διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Φωκίδας, Κωνσταντίνος Δούνας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις