Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπαράκ Ομπάμα: Αποκλειστικά πλάνα στην ΕΡΤ από τις διακοπές του στη Σίφνο

Μπαράκ Ομπάμα: Αποκλειστικά πλάνα στην ΕΡΤ από τις διακοπές του στη Σίφνο
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Ένας πολίτης κατάφερε να απαθανατίσει τον Μπαράκ Ομπάμα και την οικογένειά του στη Σίφνο να κάνουν τον περίπατό τους στα σοκάκια του νησιού και αποτελεί το μοναδικό στιγμιότυπο του 44ου προέδρου των ΗΠΑ από την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρθηκε στην ΕΡΤ, εκεί όπου προβλήθηκαν και τα πλάνα, ο Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένειά του συνοδεύονται από 35 άτομα φρουράς, στελέχη του Secret Service από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, οι οποίοι δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη για την ασφάλεια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Ήταν γνωστό ότι ο Μπαράκ Ομπάμα, η σύζυγός του Μισέλ και τα παιδιά τους, θα έρθουν στην Αντίπαρο και θα συναντηθούν με τον Τομ Χανκς και τη Ρίτα Γουίλσον που έχουν σπίτι εκεί. Ωστόσο, δεν κατάφερε κανείς να τους βρει και αυτό γιατί τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Δεν αφέθηκε τίποτα στην τύχη…

Ο Μπαράκ Ομπάμα έφτασε στην Ελλάδα με ιδιωτική πτήση την Παρασκευή (16.6.2023) και πήρε το πλοίο της γραμμής από την Πάρο για την Αντίπαρο.

Το ότι κανείς δεν κατάλαβε ποιος ήταν στο φέρι μποτ, ήταν αποτέλεσμα της εχεμύθειας των λιμενικών και των αστυνομικών που συνόδευσαν την οικογένειά του αλλά και το ότι απενεργοποιήθηκαν μέχρι και οι κάμερες ασφαλείας του πλοίου.

Για να μπορέσουν τόσο οι Ομπάμα όσο και οι Χανκς να φάνε ανενόχλητοι στη Νάουσα, είχαν γίνει κρατήσεις σε 3 διαφορετικά εστιατόρια και τελικά κατέληξαν σε ένα ουζερί τελευταία στιγμή.

«Συμβόλαιο» εχεμύθειας έπρεπε να… υπογράψουν και οι σερβιτόροι και οι εργαζόμενοι του εστιατορίου, αφού έβαλαν smartphones και smartwatches σε ένα κουτί. Προφανώς, στα γύρω τραπέζια του εστιατορίου ήταν και τα στελέχη της φρουράς του Μπαράκ Ομπάμα.

Τους «τσάκωσαν» στη Σίφνο

Για τις διακοπές τους, είχαν κανονίσει και κρουαζιέρα. Αρχικά, ο προορισμός ήταν η Μήλος, μετά άλλαξε και έγινε η Ίος και τελικά κατέληξαν στη Σίφνο, εκεί όπου κάποιος κατάφερε να απαθανατίσει την οικογένεια Ομπάμα στα γραφικά σοκάκια του νησιού.

Στο βίντεο, φαίνονται να περνάνε πρώτες οι κόρες τους, η Μαλία (Malia) και η Σάσα (Sasha), η Μισέλ Ομπάμα και πίσω τους ο Μπαράκ Ομπάμα. Μάλιστα, ο άνθρωπος που τράβηξε το βίντεο τον χαιρέτησε, του είπε «γεια σας» με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να του απαντάει ευγενικά «γειά σου. Πώς είσαι;».

Για σήμερα Δευτέρα, οι Ομπάμα είχαν κανονίσει περίπατο το πρωί στην Αντίπαρο, ωστόσο ακυρώθηκε λόγω υπερβολικής ζέστης.

Ίσως να κάνουν περίπατο το απόγευμα, καθώς αύριο θα είναι στην Αθήνα, επειδή ο Μπαράκ Ομπάμα θα μιλήσει την Πέμπτη στο SNF Nostos Conference 2023, για τους τρόπους ενίσχυσης της δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις