Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μπαράκ Ομπάμα: Τουρίστας στην Ακρόπολη [pics, vids]

Μπαράκ Ομπάμα: Τουρίστας στην Ακρόπολη [pics, vids]

Φόρεσε το μπεζ παντελονάκι του, το μπλε πουκαμισάκι του, ένα τζάκετ, πήρε και τα γυαλιά ηλίου και έφυγε για Ακρόπολη. Ο Μπαράκ Ομπάμα, λίγες ώρες πριν αποχαιρετίσει την Ελλάδα, επισκέφτηκε τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Ήταν ένα παιδικό του όνειρο, έχουν πει πολλοί. Και άλλοι πιστεύουν πως σύντομα θα επιστρέψει στην Ελλάδα ως “απλός” πολίτης, μαζί με τη Μισέλ, τη Σάσα και η Μαλία για οικογενειακές διακοπές.

Έως τότε, απόλαυσε τον Παρθενώνα για τα μάτια του μόνο! Ο αρχαιολογικός χώρος θα παραμείνει όλη την ημέρα κλειστός. Κι ας έφυγε πια ο Μπαράκ Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος έφτασε λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της Τετάρτης (16.11.2016) στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Ήταν τέτοια τα μέτρα ασφαλείας που κανείς δεν τον είδε να μπαίνει. Ούτε να βγαίνει (μόνο την αυτοκινητοπομπή με τα 30 οχήματα) για να πάει στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ευτυχώς όμως τον είδαμε πάνω στον Ιερό Βράχο να ξεναγείται από τη δρ Ελένη Μπάνου, προϊσταμένη της εφορίας Αρχαιοτήτων. Και άκουγε με προσοχή όλα όσα του έλεγε.

Οι πρώτες φωτογραφίες ήρθαν από τον λογαριασμό της πρεσβείας των ΗΠΑ στο twitter, ακολούθησαν οι φωτογραφίες του συντάκτη Λευκού Οίκου του Associated Press Josh Lederman και στη συνέχεια ήρθαν και εκείνες του πρακτορείου Reuters για να… “χορτάσουμε” Ομπάμα στην Ακρόπολη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε