Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μπιμπίλας σε Μαρκουλάκη για την ανακοίνωση του ΣΕΗ: Να σταματήσει ο εμφύλιος

Μπιμπίλας σε Μαρκουλάκη για την ανακοίνωση του ΣΕΗ: Να σταματήσει ο εμφύλιος
Φωτογραφία αρχείου

Στην εκπομπή “TLive” της Τατιάνας Στεφανίδου στον ALPHA, μίλησε ο Σπύρος Μπιμπίλας για τις καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά και για την ανοιχτή επιστολή του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

“Ζούμε πολύ σκληρές και οδυνηρές ημέρες στο Σωματείο των Ηθοποιών”, είπε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, ενώ κληθείς να σχολιάσει την επιστολή Μαρκουλάκη, τόνισε: “Καταλαβαίνω τη συναισθηματική του φόρτιση… 
Αν έγινε ένα μικρό φάουλ από εμάς, έγινε μεγαλύτερο από την κυβέρνηση γιατί διόρισε τον Λιγνάδη. Παρακαλώ τον κ. Μαρκουλάκη να αφήσουμε στην άκρη τα φάουλ τα δικά μας, τα δικά του, της κυβέρνησης και της κας Μενδώνη και τον καλώ να έρθει στο Σωματείο και να συναποφασίσουμε κάποια πράγματα και να λύσουμε το θέμα των ηθοποιών που πεινάνε”.

Και πρόσθεσε: “Πρέπει να έχουμε ειρήνη, να σταματήσει ο εμφύλιος”.  

Δείτε τη συνέντευξη του στην Τατιάνα Στεφανίδου

“Ψυχραιμία”

«Έχω να συστήσω στον συνάδελφό μου τον Κωνσταντίνο ψυχραιμία. Όπως όλοι ξέρουμε το ΣΕΗ είναι ένα συλλογικό όργανο, το οποίο οφείλει να υπερασπίζεται τα 5.000 μέλη του» σημείωσε από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Ζαχαρέας, μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) μιλώντας στο OPEN.

Click4more: Αθανασίου προς ΣΕΗ: Ζητήστε δημόσια συγγνώμη από τον Μαρκουλάκη

Απαντώντας στις καταγγελίες του κ. Μαρκουλάκη «ότι φωτογραφήθηκε» στην ανακοίνωση, σημείωσε πως μπορεί να «απευθυνθεί στο Σωματείο να το συζητήσουμε. Δεν είναι ανάγκη να μπαίνουμε σε πόλεμο ανακοινώσεων».

Ωστόσο, τόνισε πως σε περίπτωση που ο ίδιος επιθυμεί να συνεχιστεί η επικοινωνία μέσω ανακοινώσεων «έχουμε διοικητικό συμβούλιο σήμερα το απόγευμα θα απαντήσουμε. Αλλά συνιστώ ψυχραιμία».

Η ανακοίνωση του ΣΕΗ

Το απόσπασμα της ανακοίνωσης του ΣΕΗ που εξόργισε τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη ήταν στην πρώτη παράγραφο που ανέφερε τα εξής: “Μετά από 3 εβδομάδες εκκωφαντικής κυβερνητικής σιωπής, μόλις χθες, γίναμε μάρτυρες μιας επικοινωνιακής ομοβροντίας: ηθοποιός και σκηνοθέτης με άμεση πρόσβαση στον Πρωθυπουργό παρουσιάστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή από όπου ξεκίνησε το κύμα των ΕΠΩΝΥΜΩΝ καταγγελιών στο χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να δηλώσει την συμπαράστασή του στα θύματα και, τέλος, ως αποκορύφωμα, η Υπουργός Πολιτισμού παρέθεσε (στην εποχή του πολυδιαφημισμένου διαδικτυακού πολιτισμού) συνέντευξη τύπου με πρωτοφανώς κάκιστα τεχνικά μέσα και χρήση υποβολέα (που ακούστηκε καθαρότατα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης)”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις