Ελλάδα

“Μπλόκα” στα λιμάνια για την εφαρμογή των μέτρων! Ποιοι δικαιούνται να ταξιδέψουν με πλοίο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εντατικούς ελέγχους, ενόψει των εορτών του Πάσχα, πραγματοποιούν από το πρωί σε όλα τα λιμάνια της χώρας, στελέχη του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Η μετακίνηση με τα πλοία της ακτοπλοΐας επιτρέπεται για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, αλλά και των μεταφορικών μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία, ενώ επιτρέπεται και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από αυτά.

Ταξίδι με… εκκαθαριστικό της εφορίας

Για την περίπτωση των μόνιμων κατοίκων των νησιών, ο κάθε επιβάτης θα πρέπει να έχει μαζί του το ισχύον εκκαθαριστικό της φορολογικής του δήλωσης που θα αναφέρει τη μόνιμη κατοικία του, αλλά και το ΜΑΝ, τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη ή τη βεβαίωση μόνιμης διαμονής του από τον οικείο δήμαρχο.

Για σήμερα, από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 10 απόπλοι πλοίων, 1 από τη Ραφήνα και 3 από το Λαύριο.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, από τις 22/03 έως 29/03 στους χώρους αρμοδιότητας του λιμενικού σώματος έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 38.363 έλεγχοι και έχουν καταγραφεί 150 παραβάσεις.

Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Ναυτιλίας και Υγείας, ο περιορισμός των μετακινήσεων με τα πλοία της ακτοπλοΐας δεν περιλαμβάνει το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και του λιμενικού σώματος που συμμετέχουν σε δράσεις και επιχειρήσεις σε νησιά, αλλά και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που μετακινούνται για υπηρεσιακούς λόγους. Επίσης, τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα και το εκπαιδευτικό προσωπικό κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένων και των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού που εργάζονται σε νησί.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και το προσωπικό του ΕΟΔΥ, αλλά και τους μετακινούμενους για λόγους έκτακτης ανάγκης εφόσον τούτο αποδεικνύεται από τα κατάλληλα πιστοποιητικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δύο συλλήψεις στα Κάτω Πατήσια για παραγωγή και διακίνηση πλαστών διαβατηρίων και ταυτοτήτων - Πάνω από 200.000 ευρώ τα παράνομα κέρδη
Χρησιμοποιούσαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ως χώρο επαφών με δίκτυα διακίνησης μεταναστών, ενώ σε σπίτι λειτουργούσε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο πλαστογραφίας
Διαβατήρια
Διαψεύδει ο δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης ότι λαγοκέφαλος δάγκωσε λουόμενη στη Βάρκιζα - «Ανυπόστατες πληροφορίες, δεν συντρέχει λόγος πανικού»
«Η διάδοση μη διασταυρωμένων πληροφοριών μπορεί να προκαλέσει αδικαιολόγητη ανησυχία και να πλήξει αδικαιολόγητα την εικόνα της περιοχής»
Το ψάρι λαγοκέφαλος (Lagocephalus sceleratus)
Από τις 23 Ιουνίου ξεκινούν οι έλεγχοι για τα ακαθάριστα οικόπεδα
Παράταση ως 22 Ιουνίου με μόλις 1 στους 4 ιδιοκτήτες να έχει προχωρήσει σε καθαρισμό και δήλωση οικοπέδου - «Η κλιματική κρίση δεν μας δίνει άλλη παράταση», λέει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς.
Ξεκινούν από 1η Απριλίου οι υποχρεωτικοί καθαρισμοί οικοπέδων, εν όψει αντιπυρικής περιόδου
Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Έμεινε για 2 ώρες χωρίς ρεύμα κατά τη διάρκεια εφημερίας – «Χάος» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως έφτασαν στο σημείο να εξετάζουν τους ασθενείς με τους φακούς των κινητών τους - Οι γεννήτριες τροφοδοτούσαν μόνο τα μόνιτορ και τους αναπνευστήρες
Νοσοκομείο 9