Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μπλόκο στο κέντρο της Αθήνας από πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι εργαζόμενοι στους δήμους κατέβηκαν στο δρόμο διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση υποχρεωτικής φοίτησης σε νηπιαγωγεία παιδιών τεσσάρων ετών. Η πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατευθύνεται προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κήρυξε στάση εργασίας από τις επτά ως τις δώδεκα καλώντας τους εργαζόμενους να μετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, την οποία χαρακτήρισε μονομερή και προκλητική.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι κινδυνεύουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στους παιδικούς σταθμούς.

Η υλοποίηση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας να εντάξει υποχρεωτικά στα νηπιαγωγεία τα παιδιά προνηπιακής ηλικίας (έως το 2006 και νηπιακής ηλικίας) θα σημάνει το τέλος της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, θα οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες γονείς που τώρα μπορούν να εμπιστευτούν τα παιδιά τους σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και θα προκαλέσει την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.

​Ακόμη επισημαίνουν πως «σήμερα, τα παιδιά προνηπιακής ηλικίας αποτελούν το 40% της συνολικής δυναμικότητας των Βρεφονηπιακών Σταθμών και το 80% της δυναμικότητας των Παιδικών Σταθμών. Η ένταξη των περίπου 45.000 προνήπιων αποκλειστικά στα Νηπιαγωγεία, θα έχει σαν αποτέλεσμα την απόλυση 1.300 Παιδαγωγών, οι οποίοι εργάζονται στα Προνηπιακά Τμήματα των Παιδικών Σταθμών από το 2005 και μέχρι το 2020 με ανανεούμενες συμβάσεις χρηματοδοτούμενες από το Ε.Σ.Π.Α.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε