Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μπριζίτ Τρονιέ: Έτσι πέρασε την μέρα της στην Αθήνα! [pics, vids]

Μπριζίτ Τρονιέ: Έτσι πέρασε την μέρα της στην Αθήνα! [pics, vids]
Φωτογραφία Eurokinissi

Απλή, αλλά σικ, χαμογελαστή και.. ακούραστη, η Μπριζίτ Τρονιέ ακολούθησε το δικό της πρόγραμμα το απόγευμα της Πέμπτης (07.09.2017), όσο ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση του Εμανουέλ Μακρόν με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Τρονιέ, έφτασε στην Αθήνα, φορώντας άσπρο αμάνικο πουκάμισο με βολάν στο ύψος του στήθους, μαύρο παντελόνι και μαύρες γόβες. Το look της συμπλήρωνε με μια άσπρη τσάντα Louis Vuitton.

Αφού συνόδευσε τον Εμανουέλ Μακρόν στον Προεδρικό Μέγαρο, όπου είχε και ένα σύντομο τετ α τετ με τη σύζυγο του Προκόπη Παυλόπουλου, Σίσσυ, η Μπριζίτ Τρονιέ συνάντησε την Μπέτυ Μπαζιάνα.

Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα ανέλαβε να ξεναγήσει την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στη συνέχεια στην Ακρόπολη.

«Στέλνω μήνυμα συμπαράστασης στους Γάλλους πολίτες που έχασαν τη ζωή τους στον τυφώνα Ίρμα στον Άγιο Μαρτίνο. Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψή μου στην Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό. Είναι πολύ σημαντικό. Είναι μεγάλη η χαρά που είμαι εδώ και μας υποδέχτηκαν«, τόνισε η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας στις δηλώσεις της στους δημοσιογράφους.

Η επίσκεψή τους στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης είχε διάρκεια περίπου 45 λεπτών, με το κλίμα μεταξύ της Μπριζίτ Τρονιέ και της Μπέτυς Μπαζιάνα να είναι ιδιαίτερα θερμό.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, η Μπριζίτ Μακρόν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον μύθο της ελιάς και την μυθική θεά Αθηνά, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως αγαπά πολύ αυτό το δέντρο και έχει πάντα μια ελιά στο σπίτι της.

Την Παρασκευή, στις 11:45, ο Εμανουέλ Μακρόν συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Μπριζίτ Τρονιέ, θα επισκεφθούν την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή (Οδός Διδότου 6), όπου θα παρακολουθήσουν παρουσίαση σε μορφή 3D των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Δήλο.

Στις 12:00-13:15 θα δοθεί δεξίωση προς τιμήν της Γαλλικής κοινότητας από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει στις 13:30-14:45 γεύμα του Εμανουέλ Μακρόν και της συζύγου του, με Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Στις 14:45-15:15, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο  Μακρόν θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους Ελληνικών και Γαλλικών ΜΜΕ, ενώ στις 15:15 θα αναχωρήσει μαζί με την Μπριζίτ Τρονιέ και την συνοδεύουσα αντιπροσωπεία, με αυτοκινητοπομπή, για το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου στις 16.00 έχει προγραμματιστεί η αναχώρησή τους από την χώρα μας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις