Ελλάδα

Μυκήνες: 5 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για στο βασίλειο του Αγαμέμνονα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι Μυκήνες βρίσκονται στην βορειοανατολική Πελοπόννησο στο νομό Αργολίδας και ανήκουν στο δήμο Άργους – Μυκηνών. Κατά τη 2η χιλιετία π.Χ., οι Μυκήνες ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα του ελληνικού πολιτισμού, αποτελώντας ισχυρό στρατιωτικό φρούριο. Η περίοδος της ελληνικής ιστορίας μεταξύ 1600 π.Χ. έως περίπου το 1100 π.Χ. ονομάζεται «μυκηναϊκή».

Στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών πριν από εκατοντάδες χρόνια υπήρχε μια από τις σπουδαιότερες πόλεις, η οποία ήταν το μεγαλύτερο κέντρο του Μυκηναϊκου πολιτισμού, η Ακρόπολη των Μυκηνών. Η Ακρόπολη της περιοχής χτίστηκε επάνω σε ένα λόφο με γερά τείχη. Οι πέτρες αυτών των τειχών ήταν μεγάλες και οι άνθρωποι πίστευαν ότι τις έφτιαξαν οι Κύκλωπες.

Γι αυτό το λόγο, άλλωστε, πήραν και την ονομασία κυκλώπεια τείχη. Δύο πέτρινα λιοντάρια ήταν αυτά που στόλιζαν την περίφημη αυτή πύλη γνωστή μέχρι και σήμερα ως πύλη των Λεόντων.

Από τους επιφανέστερους ήρωες της ελληνικής μυθολογίας και Βασιλιάς των Μυκηνών και του Άργους ήταν ο Αγαμέμνονας, ο οποίος ηγήθηκε γενικευμένης εκστρατείας των Αχαιών και πολιόρκησε την Τροία για δέκα χρόνια.

mykinies eur

Υπάρχουν πέντε πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για το βασίλειο του Αγαμέμνονα, καθώς μέσα στην Ακρόπολη βρισκόταν:

1. Το ανάκτορο στο οποίο έμενε ο βασιλιάς με την οικογένεια του.

2. Στο ισόγειο του ανακτόρου υπήρχε μια αίθουσα το μέγαρο όπου εκεί ήταν ο θρόνος του βασιλιά.

3. Δίπλα από το μέγαρο υπήρχαν δωμάτια και λουτρά για την βασιλική οικογένεια.

4. Τα τείχη του ανακτόρου ήταν στολισμένα με τοιχογραφίες από πολεμικές σκηνές και σκηνές κυνηγιού.

5. Μέσα στην Ακρόπολη υπήρχαν: Αποθήκες, Εργαστήρια, Θησαυροφυλάκια, σπίτια για τους φρουρούς, τους αξιωματούχους, τους τεχνίτες, υπόγειες δεξαμενές νερού, και το Ιερό των Θεών.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι η πόλη των Μυκηνών ήταν χτισμένη γύρω από την Ακρόπολη και όταν πλησίαζαν οι εχθροί, οι κάτοικοι έμπαιναν μέσα στην Ακρόπολη για να προστατευθούν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θρήνος στη Λέσβο για την 36χρονη γιατρό που πέθανε 4 μέρες μετά τον τοκετό: «Έπαθε ανακοπές κατά την αεροκομιδή – Δοτικός άνθρωπος, με χαμόγελο»
Η άτυχη Μάγδα διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Μυτιλήνης αλλά η κατάσταση της κρίθηκε σοβαρή και αποφασίστηκε να μεταφερθεί με ελικόπτερο στην Αθήνα
Η Μάγδα Πασβουρη
Θρήνος στην κηδεία της Σταυρούλας Λεβεντάκη που δολοφονήθηκε από τον ενοικιαστή της στα Χανιά – Δικαιοσύνη ζητούν οι συγγενείς
Η Σταυρούλα Λεβεντάκη μαρτύρησε στα χέρια του δολοφόνου της μέσα στο σπίτι που του νοίκιασε - Η γυναίκα είχε εξαφανιστεί από τις 30 Μαϊου, όμως το έγκλημα εξιχνιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
Σταυρούλα Λεβεντάκη: Θρήνος στην κηδεία της στο Βαρύπετρο Χανίων – Δικαιοσύνη ζητούν οι συγγενείς