Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Μύκονος… όπως πριν: Σκέψεις για άρση του lockdown νωρίτερα

Μύκονος… όπως πριν: Σκέψεις για άρση του lockdown νωρίτερα

Πριν καν συμπληρωθεί μια εβδομάδα, το πρόβλημα που είχε διαπιστωθεί στη Μύκονο με τα αυξημένα κρούσματα και το επιδημιολογικό φορτίο… «λύθηκε» και υπάρχουν σκέψεις να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα του μίνι lockdown την Δευτέρα 26 Ιουλίου.

Αυτή φαίνεται ότι θα είναι η πρόταση της κυβέρνησης στην Επιτροπή που θα επανεξετάσει τα δεδομένα για τη Μύκονο. 

Σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινωθεί στις 17 Ιουλίου, θα απαγορεύονταν η κυκλοφορία μετά τη μία μεσάνυχτα, ενώ τα εστιατόρια και τα μπαρ θα λειτουργούσαν χωρίς μουσική. Τα μέτρα θα είχαν διάρκεια 10 ημερών, έως τις 26 Ιουλίου. Όπως όλα δείχνουν δεν φαίνεται παραταθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα η Μύκονος να…ανοίξει και πάλι από την ερχόμενη Δευτέρα. Φυσικά αναμένονται και τα επιδημιολογικά στοιχεία των 24ωρων τα οποία θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις.

«Τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ είναι μέχρι τις 26 Ιουλίου, την ερχόμενη Δευτέρα. Πιστεύω ότι η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα κρίνει πότε θα αρθούν. Δικιά που πρόβλεψη είναι ότι θα αρθούν τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, όταν θα έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει στο νησί», λέει στο newsit.gr, o γενικός γραμματέας επιχειρήσεων της Μυκόνου, Ηρακλής Ζησιμόπουλος και συνεχίζοντας προσθέτει: «Η ουσία είναι ότι όσο πιο γρήγορα ανακοινωθεί η άρση των μέτρων, έστω και για τη Δευτέρα τόσο πιο καλά θα μπορούμε να το επικοινωνήσουμε γιατί δυστυχώς χάνουμε πάρα πολλές κρατήσεις και για μετά, δηλαδή χάνουμε κρατήσεις για τον Αύγουστο ακόμα και για τον Σεπτέμβριο γιατί δεν θα εμπιστευτούν ότι θα μπορέσουν να έρθουν σε ένα νησί και να διασκεδάσουν όπως φαντάζονται».

Η Μύκονος έμαθε το μεσημέρι της 17ης Ιουλίου, του περασμένου Σαββάτου δηλαδή, ότι από τις 18:00 εκείνο το απόγευμα και έως τις 26 Ιουλίου, έμπαινε σε καθεστώς μίνι lockdown, με περιοριστικά μέτρα όπως απαγόρευση της μουσικής παντού όλο το 24ωρο και απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00.

Τα μέτρα προκάλεσαν αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους αλλά και από τουρίστες, που είχαν επιλέξει τη «βασίλισσα» του Αιγαίου για τις διακοπές τους και βρέθηκαν στα… μουγκά και με απαγόρευση κυκλοφορίας. Επιχειρηματίες του νησιού είπαν επίσης ότι είχαν πολλές ακυρώσεις.

Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Αθανασίου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις