Κυριακή, 16 Ιουν.
24oC Αθήνα

Μυλοκοπή: Η παραλία κοντά στην Αττική που δεν περιμένεις να συναντήσεις

Μυλοκοπή: Η παραλία κοντά στην Αττική που δεν περιμένεις να συναντήσεις

Περίπου μία ώρα, και κάτι, μακριά από την Αθήνα, βρίσκεται μία παραλία που σίγουρα δεν περιμένετε να συναντήσετε.

Ο λόγος για την Μυλοκοπή, την «δίδυμη» εξωτική παραλία, στον κορινθιακό κόλπο, η οποία θυμίζει περισσότερο έναν εξωτικό προορισμό.

Για πολλά χρόνια, η Μυλοκοπή ήταν το καλά κρυμμένο «μυστικό» των κατοίκων της Κορινθίας, αφού κυρίως εκείνοι γνώριζαν την ύπαρξη της παραλίας κοντά στο Λουτράκι, δίπλα στη Λίμνη Βουλιαγμένης.

Ωστόσο, κανένα μυστικό δεν μένει για πάντα κρυφό και σιγά-σιγά και από στόμα σε στόμα, όλο και περισσότεροι έμαθαν για τον υδάτινο αυτό παράδεισο στην Κορινθία, απολαμβάνοντας δροσιστικά μακροβούτια σε τιρκουάζ νερά.

Η διπλή παραλία Μυλοκοπή δημιουργήθηκε μετά από σεισμό κατά τους αρχαίους χρόνους, με τη μία πλευρά της να ξεχωρίζει για την σκουρόχρωμη χρυσαφένια αμμουδιά της και την άλλη, που είναι και η πιο ιδιαίτερη, για τις εντυπωσιακές ρηγματώδεις πλάκες, που έχουν σπάσει από την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Το σκηνικό εδώ, έρχεται να απογειώσει το καταπράσινο πευκοδάσος που αγγίζει σχεδόν τη θάλασσα. Η ακρογιαλιά διατηρεί τα παρθένα χαρακτηριστικά της μέχρι σήμερα και δεν διαθέτει καμία οργάνωση, γι’ αυτό άλλωστε και δεν είναι ευρέως γνωστή στο κοινό. Είναι, όμως, δημοφιλής σε όσους κάνουν ψαρουντούφεκο ή καταδύσεις.

Αλλά και ακόμα να μην έχετε τέτοια χόμπι, όταν έρθετε εδώ καλό θα είναι πάρετε μαζί σας μάσκα για να απολαύσετε τον βυθό. Στα βράχια και στον βυθό της θάλασσας εδώ ζουν πάρα πολλά κοχύλια και αχινοί, δείγμα και αυτό της καθαρότητας των νερών.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις