Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Μύλος με τα τεστ στους δασκάλους δημοτικού στη Γλυφάδα όπου βρέθηκε κρούσμα

Μύλος με τα τεστ στους δασκάλους δημοτικού στη Γλυφάδα όπου βρέθηκε κρούσμα

Ο εντοπισμός κρούσματος κορονοϊού σε δάσκαλο στο 5ο δημοτικό σχολείο Γλυφάδας δεν προκάλεσε μόνο αναστάτωση στους γονείς των παιδιών που φοιτούν εκεί, αλλά και μια άνευ προηγουμένου κόντρα του δημάρχου της πόλης με δασκάλους. Ο δάσκαλος που εργάζεται στο σχολείο βρέθηκε θετικός την περασμένη Πέμπτη.

Ο δήμαρχος της Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ανακοίνωσε ότι υπάρχει κρούσμα σε δάσκαλο στο 5ο δημοτικό σχολείο της πόλης, αλλά δεδομένου ότι αυτός δεν έχει πολλές ώρες, δεν κρίθηκε επιβεβλημένο να κλείσει το σχολείο, το οποίο απολυμάνθηκε.

Η κόντρα ξεκίνησε όταν ο δήμαρχος Γλυφάδας ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook κείμενο με το οποίο κατηγορούσε τους δασκάλους του σχολείου πως ενώ ο δήμος είχε κανονίσει να πάνε να κάνουν τεστ κορονοϊού, κανείς τους δεν εμφανίστηκε.

Click4more Δήμαρχος Γλυφάδας: Κανένας δάσκαλος δεν πήγε για τεστ κορονοϊού, παρά το κρούσμα στο 5ο Δημοτικό!

Κάποιοι δάσκαλοι «απάντησαν» μέσω Facebook πως τους είχε δοθεί λάθος διεύθυνση από το δήμο και πως τα ραντεβού που είχαν κλειστεί, είχαν κλειστεί σε ώρες μαθημάτων και γι’ αυτό δεν εμφανίστηκε παρά μόνο μια δασκάλα.

Θέση στο όλο θέμα πήρε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Γλυφάδας, σύμφωνα με τον οποίο υπήρξαν όντως αστοχίες.

«1ον: η ώρα εκτέλεσης του τεστ (7.30 π.μ. για 10 άτομα και 13.30 για 15 άτομα) έγινε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου και δεν ήταν δυνατή η προσέλευση των δασκάλων στο σημείο γιατί θα έμεναν ακέφαλα τα τμήματα του σχολείου.

2ον: η διεύθυνση της δομής του ΕΟΔΥ για την πραγματοποίηση του τεστ που δόθηκε από τον Δήμο ήταν λανθασμένη», όπως ανέφεραν σε ανάρτησή του στο Facebook.

Μάλιστα, άφησαν αιχμές κατά του δημάρχου Γλυφάδας για την ανάρτησή του «στην οποία δεν αναφέρονται οι παραπάνω αστοχίες, με αποτέλεσμα την αναγραφή πλήθους αρνητικών σχολίων για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

«Θεωρούμε ότι τόσο κρίσιμα θέματα δεν αντιμετωπίζονται με αναρτήσεις στα social media», τονίζεται στην ανακοίνωση, με τον Σύλλογο Γονέων να παρακαλεί «τον Δήμαρχο να αποκαταστήσει τη φήμη του σχολείου και των εκπαιδευτικών αναφέροντας τα πραγματικά γεγονότα. Ο Δήμαρχος, ο οποίος έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια αξιόλογο έργο και ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα, παρακαλούμε να μεριμνήσει για τη διενέργεια τεστ στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, εάν αυτό είναι δυνατό, σε χώρο και ώρα που θα το επιτρέπουν οι εκπαιδευτικές τους υποχρεώσεις».

Όλη η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

“Μετά την ανακοίνωση εμφάνισης κρούσματος COVID-19 σε εκπαιδευτικό του σχολείου μας, ήρθαμε σε επαφή με τη διεύθυνση του σχολείου, η οποία μας διαβεβαίωσε ότι τηρήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με αυτά, το σχολείο συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του και δεν συνιστάται η πραγματοποίηση τεστ στους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Παρόλα αυτά οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν επιτακτικά να κάνουν το συγκεκριμένο τεστ. Ο Δήμος, δείχνοντας άμεσα τα αντανακλαστικά του, προέβη σε απολύμανση του σχολείου το απόγευμα της Πέμπτης και οργάνωσε την πραγματοποίηση τεστ COVID19 για τους εκπαιδευτικούς σε δομή του ΕΟΔΥ.

Σε αυτό υπήρξαν κάποιες αστοχίες:

1ον: η ώρα εκτέλεσης του τεστ (7.30 π.μ. για 10 άτομα και 13.30 για 15 άτομα) έγινε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου και δεν ήταν δυνατή η προσέλευση των δασκάλων στο σημείο γιατί θα έμεναν ακέφαλα τα τμήματα του σχολείου.

2ον: η διεύθυνση της δομής του ΕΟΔΥ για την πραγματοποίηση του τεστ που δόθηκε από τον Δήμο ήταν λανθασμένη. Με έκπληξη διαβάσαμε την ανάρτηση του Δημάρχου, στην οποία δεν αναφέρονται οι παραπάνω αστοχίες, με αποτέλεσμα την αναγραφή πλήθους αρνητικών σχολίων για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Θεωρούμε ότι τόσο κρίσιμα θέματα δεν αντιμετωπίζονται με αναρτήσεις στα social media. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού σχολείου Γλυφάδας στηρίζει αμέριστα τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, οι οποίοι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο αλλά και διαχρονικά έχουν δείξει ιδιαίτερη συνέπεια στην εκτέλεση του λειτουργήματός τους.

Παρακαλούμε τον Δήμαρχο να αποκαταστήσει τη φήμη του σχολείου και των εκπαιδευτικών αναφέροντας τα πραγματικά γεγονότα. Ο Δήμαρχος, ο οποίος έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια αξιόλογο έργο και ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα, παρακαλούμε να μεριμνήσει για τη διενέργεια τεστ στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, εάν αυτό είναι δυνατό, σε χώρο και ώρα που θα το επιτρέπουν οι εκπαιδευτικές τους υποχρεώσεις. Πρώτιστο μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μαθητών των εκπαιδευτικών και των γονέων του σχολείου, η ομαλή λειτουργία του και η αποκατάσταση της αρμονικής σχέσης ανάμεσα στη σχολική κοινότητα και το Δήμο Γλυφάδας.

Με εκτίμηση Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Γλυφάδας”.

Και τελικά, μετά από εκατέρωθεν κατηγορίες, η λύση βρέθηκε: ο δήμος Γλυφάδας ανακοίνωσε ότι τα μοριακά τεστ θα γίνουν το απόγευμα του Σαββάτου (03.10.2020) στο χώρο του σχολείου, με δαπάνες του δήμου από ιδιωτικό φορέα, ώστε να αποτελέσματα να είναι έτοιμα πριν χτυπήσει το κουδούνι τη Δευτέρα.

Μοριακό τεστ στους εκπαιδευτικούς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου…

Gepostet von Δήμος Γλυφάδας (Municipality of Glyfada) am Samstag, 3. Oktober 2020

Ο Γιώργος Παπανικολάου, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα τους με τους δασκάλους του σχολείου, ανέφερε σε δήλωσή του πως «δεν έχει σημασία οι δικαιολογίες που βρήκαν οι δάσκαλοι του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας για να μην κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό στο παράρτημα του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας. Σημασία έχει τελικά να το κάνουν – παρότι κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι υποχρεωτικό… – και να βγουν τα αποτελέσματα πριν το άνοιγμα του σχολείου τη Δευτέρα το πρωί».

Η προστασία της δημόσιας υγείας, η ασφάλεια των παιδιών μας και των οικογενειών τους και βέβαια των εκπαιδευτικών είναι…

Gepostet von Giorgos Papanikolaou am Samstag, 3. Oktober 2020

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις