Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μύλος με τον «κόφτη» στα SMS! Ο Νίκος Παπαθανάσης το… αφήνει ανοιχτό

Μύλος με τον «κόφτη» στα SMS! Ο Νίκος Παπαθανάσης το… αφήνει ανοιχτό

Πρώτα ήταν ο γγ Εμπορίου που έθεσε θέμα «κόφτη» στα SMS αλλά έσπευσαν να το… μαζέψουν τόσο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης όσο και ο υφυπουργός του. Τώρα, όμως, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης το αφήνει ξανά ανοιχτό.

Θα μπει τελικά «κόφτης» στα SMS ή όχι; Τις τελευταίες μέρες τα μηνύματα στο 13033 είναι εκατομμύρια και αυτό έχει προκαλέσει προβληματισμό στην κυβέρνηση. Τις τελευταίες ώρες έχουν αρχίσει να ακούγονται πολλά σενάρια. Ένα απ’ αυτά είναι η πιο αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21:00 το βράδυ. Κάποιοι όμως μιλούν ακόμη και για «κόφτη» στα SMS. Για το θέμα ρωτήθηκε και ο Νίκος Παπαθανάσης, που δεν απέκλεισε τίποτα και παραδέχτηκε ότι και αυτό το εξετάζει η κυβέρνηση!

Click4more

Lockdown: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που βρίσκονται στο “τραπέζι”! Τα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

«Από τη στιγμή που υπάρχει κατάχρηση του μέτρου αυτού, σαφώς μπορεί να μπει και περιορισμός. Δεν μπορεί να μετακινούμαστε με τον τρόπο που είδαμε τις προηγούμενες μέρες, πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στο MEGA, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να μπει «κόφτης» στα SMS. 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πιο αυστηρής απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 21:00, ο Νίκος Παπαθανάσης, επίσης δεν το απέκλεισε. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση, θα περιμένουμε όμως. Σε μια δυναμικά εξελισσόμενη κατάσταση πολλά μπορεί να συμβούν. Αν κριθεί από τους ειδικούς επιστήμονες και το αποδεχθεί η κυβέρνηση, μπορεί να γίνει. Δεν μπορώ λοιπόν να το αποκλείσω».

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε ότι η εστίαση θα ανοίξει για την περίοδο των Χριστουγέννων, με αυστηρά μέτρα και κανόνες. Τα τελευταία που θα ανοίξουν, θα είναι τα κέντρα διασκέδασης.

Ερωτηθείς δε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα τα ανθοπωλεία που αναγκαστικά θα πετάξουν το εμπόρευμα τους ή τα εποχικά καταστήματα, ο Νίκος Παπαθανάσης τόνισε ότι ότι «από τη στιγμή που όλα θα πάνε καλά, θα επανέλθουμε σε κανονική λειτουργία τον Δεκέμβριο, επομένως θα προλάβουν να πουλήσουν τα εποχικά τους προϊόντα. Για αυτό έχει σημασία να τηρήσουμε τα μέτρα. Για αυτό έγινε το lockdown, ώστε να μπορέσουμε να φθάσουμε σε μια κανονική λειτουργία τον Δεκέμβριο».

Σε ό,τι αφορά στο πως θα «ανοίξει» η αγορά όταν τελειώσει το lockdown, είπε ότι θα γίνει σταδιακά και προγραμματισμένα. «Το σχέδιο για τον τρόπο ανοίγματος υπάρχει, και θα ανακοινωθεί μία εβδομάδα  πριν από τη λήξη του lockdown».

  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις