Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

“Μύλος” με την χρεοκοπία τράπεζας βλαστοκυττάρων – Στον “αέρα” 30.000 γονείς

“Μύλος” με την χρεοκοπία τράπεζας βλαστοκυττάρων – Στον “αέρα” 30.000 γονείς

Μηνυτήρια αναφορά κατά της τράπεζας βλαστοκυττάρων «Stem – Health Hellas» κατέθεσε ο Συνήγορος του Καταναλωτή στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Λευτέρη Ζαγορίτη.

Η υπόθεση απασχολεί από τις αρχές του καλοκαιριού τη Δικαιοσύνη, μετά το «κανόνι» της «Stem – Health Hellas» και το ενημερωτικό της mail περί «άμεσου κινδύνου καταστροφής των βλαστικών κυττάρων», που σκόρπισε αγωνία σε περίπου 30.000 γονείς, οι οποίοι την είχαν μέχρι τότε εμπιστευθεί για τη φύλαξη του γενετικού υλικού των παιδιών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζαγορίτης ζήτησε επίσης να διερευνηθεί από τους εισαγγελείς αν έχει παραβιασθεί η νομοθεσία, σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των τραπεζών κατά τη συλλογή, τη συντήρηση και τη διαφύλαξη αναντικατάστατου βιολογικού υλικού με αξιόπιστες διαδικασίες, καθώς και το ζήτημα της προστασίας των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των πολιτών – καταναλωτών.

Η υπόθεση κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή καθώς αφορά τη λειτουργία ιδιωτικών εταιρειών ( τράπεζες ομφαλοπλακουντιακού αίματος) που δραστηριοποιούνται στον χώρο και οι οποίες φέρονται να μη διαθέτουν άδεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οι τράπεζες υπερβαίνουν τις 15 τον αριθμό, με εκατοντάδες χιλιάδες γονείς να εμπλέκονται στην ιστορία αυτή, έχοντας ήδη καταβάλλει από 1.600 έως 3.000 ευρώ έκαστος για τη φύλαξη του πολύτιμου γενετικού υλικού

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις