Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

“Στήνουν” θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο οι Τούρκοι! Το ελληνικό λιμενικό άνοιξε πυρ εναντίον τουρκικού πλοίου! 16 τρύπες από σφαίρες!

Φωτογραφία από Twitter / @sputnik_TR
Φωτογραφία από Twitter / @sputnik_TR

– Ένταση στο Αιγαίο μεταξύ της ελληνικής Ακτοφυλακής και πλοίου με τουρκική σημαία
– Δεκάδες προειδοποιητικές βολές από το λιμενικό εναντίον του πλοίου
– Αρνήθηκε να πάει στο λιμάνι της Ρόδου για έλεγχο
– Λιμενικό: “Ενημερωθήκαμε πως το πλοίο μετέφερε ναρκωτικά”
– Τα τουρκικά ΜΜΕ προσπάθησαν να δώσουν… πολιτικό “χρώμα” στο περιστατικό
– Δείτε τις πρώτες εικόνες από τις τρύπες στο πλοίο

Την είδηση μεταφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης και είναι ιδιαίτερα σοβαρή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα φορτηγό πλοίο, με σημαία Τουρκίας, που έπλεε στο Αιγαίο, προκάλεσε την αντίδραση του ελληνικού Λιμενικού.

Βολές!

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης επικαλούνται το τουρκικό δίκτυο NTV, το οποίο αναφέρει πως το ελληνικό Λιμενικό έριξε δεκάδες προειδοποιητικές βολές εναντίον του φορτηγού πλοίου, το οποίο έχει την ονομασία “ACT”, ανοιχτά της Ρόδου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πλοίο εβλήθη διότι δεν απάντησε σε επανειλημμένες κλήσεις της ελληνικής ακτοφυλακής.

Το φορτηγό πλοίο πήρε φορτίο από το τουρκικό λιμάνι Iskenderun και κινείτο προς την κατεύθυνση του Izmit Bay, στη θάλασσα του Μαρμαρά. Ενώ βρισκόταν στο Αιγαίο, το τουρκικό πλοίο προσεγγίστηκε από πλοία της ελληνικής Ακτοφυλακής, τα οποία απαίτησαν να μπει στο λιμάνι της Ρόδου για να γίνει έλεγχος του εμπορεύματος. Ο Τούρκος καπετάνιος φέρεται να αγνόησε τις προειδοποιήσεις, κάτι που οδήγησε στο να ανοίξουν πυρ τα πλοία του ελληνικού Λιμενικού“, αναφέρει το rt.com.

Την ίδια ώρα, το sputniknews.com αναφέρει πως το πλήρωμα του τουρκικού πλοίου βρήκε 36 τρύπες από σφαίρες στο “κέλυφος” του φορτηγού, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το κατά πόσο υπάρχουν τραυματίες από το περιστατικό. Το rt.com, πάντως, μεταδίδει πως οι τρύπες από τις σφαίρες που βρέθηκαν ήταν 16, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε τελικά και ο Τούρκος καπετάνιος του πλοίου.

Διαβάστε στη συνέχεια του κειμένου τις δηλώσεις του καπετάνιου στα τουρκικά ΜΜΕ

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τρόπος που μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ το περιστατικό, έμοιαζε με προσπάθεια… στησίματος ενός “θερμού επεισοδίου” στο Αιγαίο…

Παράλληλα, η τουρκική έκδοση του sputnik δημοσιεύει και τις πρώτες φωτογραφίες από το τουρκικό πλοίο, στις οποίες φαίνονται καθαρά οι τρύπες από τις σφαίρες. Δείτε τις

Τι λένε οι δύο πλευρές

Το sputnik μεταφέρει, μάλιστα, τις πρώτες αντιδράσεις των δύο πλευρών, αναφέροντας:

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, «το τουρκικό πλοίο βρισκόταν σε ελληνικά χωρικά ύδατα, συνεπώς όταν δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα της ελληνικής Ακτοφυλακής, εβλήθησαν προειδοποιητικά πυρά». Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ανέφερε πως το περιστατικό ερευνάται“.

Οι υποψίες και η… διαφυγή

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, υπήρχαν στοιχεία ότι το πλοίο με την τουρκική σημαία μετέφερε κάτι ύποπτο. Αυτό επιεβαιώθηκε από την ενημέρωση του Λιμενικού, το οποίο τονίζει πως υπήρξε ανώνυμη καταγγελία πως το τουρκικό πλοίο μετέφερε ναρκωτικά.

Τι δήλωσε ο καπετάνιος στα τουρκικά ΜΜΕ

Το rt.com μεταδίδει επίσης πως στο σημείο έφτασαν και δύο πλοία του τουρκικού λιμενικού, ενώ μεταφέρει και δηλώσεις του καπετάνιου του πλοίου, οι οποίες έγιναν στο CNN Turk.

Ο ίδιος δήλωσε πως το ελληνικό Λιμενικό πλησίασε το πλοίο του όταν περνούσε ανοιχτά της Ρόδου και απαίτησε να μπει στο λιμάνι του νησιού. “Είπαμε πως δεν θα το κάνουμε. Μας είπαν πως θα ανοίξουν πυρ αν δεν σταματούσαμε. Αυτό έκαναν. Τώρα υπάρχουν 16 τρύπες στο πλοίο“, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο καπετάνιος δήλωσε ακόμη πως η ζημιά στο πλοίο δεν επηρέασε την πορεία του και πως δεν υπάρχει κίνδυνος εισροής υδάτων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε